In 2016 vermoordden moslimterroristen meer dan 136 onschuldigen in Brussel en Parijs. De extreemlinkse club INTAL organiseerde in 2010 een betoging in Brussel voor de vrijlating van islamterrorist Oussama Atar, die daardoor later de aanslagen kon plannen. De slachtingen in de Bataclan en het bloedbad in Zaventem en Maalbeek werden dus mee mogelijk gemaakt door de politieke actie van INTAL, die erin slaagde Atar vrij te krijgen.

Het is allicht geen toeval dat datzelfde INTAL in oktober 2023 in Brussel ook de eerste steunbetoging voor Hamas organiseerde na de terreuraanval op Israël van 7 oktober 2023 met meer dan 1400 doden.

Islamterreur in Gaza: een jonge bebloede vrouw wordt door Hamasterroristen meegesleept en ontvoerd.

Wie zijn de linkse organisaties die de islamterreur mee mogelijk maken? Laten we hun mistgordijn eens wegblazen: op het voorplan werken weinig bekende PVDA’ers, maar achter de schermen trekken PVDA-zwaargewichten aan de touwtjes.

Het hoofdkwartier

INTAL staat voluit voor ‘International Action for Liberation’, een oubollige communistische naam die liever niet meer in het publiek gebruikt wordt. De club is gevestigd op het adres Haachtsesteenweg 53 in Sint-Joost-ten-Node. De voorgevel is er behangen met plakkaten van allerlei linkse verenigingen, om maximaal subsidies te kunnen binnenhalen.

De Haachtsesteenweg 51-52-53 in Sint-Joost-ten-Node.

De ‘subsidiecluster’ INTAL bestaat uit 2 clubs, INTAL zelf en ‘Cubanismo’, een steunbeweging voor de communistische dictatuur op Cuba. Achter de schermen trekken twee VZW’s aan de touwtjes: enerzijds de VZW ‘Globalize Solidarity‘, dat INTAL gebruikt om haar personeel te laten betalen met belastinggeld, en anderzijds de VZW Viva Salud, waar de échte kopstukken van de PVDA-PTB de plak zwaaien.

‘Lokale groepen’

INTAL beweert op zijn website dat er maar liefst 7 lokale groepen actief zijn: Antwerpen, Leuven en Gent, een groep die werkt rond Congo, en maar liefst drie groepen in Brussel: 1 rond de Filippijnen, 1 rond Latijns-Amerika en 1 rond Palestina.

Van een ‘lokale groep Antwerpen’ of van de vermeende groepen rond Latijns-Amerika, Filippijnen en Palestina is op sociale media geen spoor terug te vinden. De ‘werking’ van die ‘lokale afdelingen’ bestaat er vaak gewoon in het logo van INTAL te plaatsen op een activiteit van de PVDA-PTB. Hier bijvoorbeeld een lezing van COMAC, de studentenclub van de PVDA-PTB in Leuven.

Het ‘bestuur’

INTAL wordt uitsluitend geleid door PVDA-militanten. Voorzitster is Paula Polcanco, voluit Paula Andrea Polcanco Palacio. Zij was kandidaat op plaats 6 van de PVDA-PTB in Anderlecht in 2018. Haar facebookprofiel is uitsluitend franstalig.

Een ander bestuurslid is Ligia Uribe, die publiceert in het PVDA-PTB-tijdschrift Solidair. Zij was in 2019 kandidaat voor PVDA-PTB op de franstalige lijst voor het Brussels parlement.

Ook bestuurslid is Andrea Cotrena, franstalig gemeenteraadslid voor de PVDA-PTB in Verviers.

Secretaris en dus de (via subsidies uit belastinggeld) betaalde kracht is Véronique Coteur. Ook zij publiceert in het PVDA-partijblad Solidair.

INTAL betaalt die ‘stafmedewerker’ niet zelf. ‘We maken gebruik van een personeelssubsidie voor de secretariaatsmedewerker’, zo verklaart hun website.

VZW Globalize Solidarity

Het belastinggeld dat daarvoor gebruikt wordt stroomt via de VZW Globalize Solidarity, met drie voltijdse medewerkers, en ook daar is elke bestuurder een PVDA-militant. Louis Callewaert uit Brussel is van oudsher verkiezingskandidaat voor de PVDA-PTB. Isabelle Vanbrabant werkt voor de VZW als ‘organisator’, maar is ook redacteur van het PVDA-PTB-partijblad ‘Solidair’. Mario Franssen uit Leuven is de programmadirecteur van het jaarlijkse PVDA-partijfeest ‘Manifiësta’, waar INTAL uiteraard op het podium mag.

Geld van Vlaanderen

Ook al bestaat het bestuur van INTAL dus vrijwel volledig uit Franstaligen die ook uitsluitend in het Frans communiceren, het geld gaat de PVDA wel graag halen in… Vlaanderen. Het personeel voor INTAL wordt betaald via de VZW Globalize Solidarity met een subsidie van in 2023 39.000 euro van de Vlaamse regering, onder de bevoegdheid van de minister voor buitenlandse zaken, Jan Jambon (N-VA).

DISCLAIMER: de strijd tegen terreur is een debat van groot maatschappelijk belang, en de volledige inhoud van dit artikel wordt gedekt door onze vrijheid van meningsuiting, die luidens de Grondwet niet aan enige preventieve censuur kan onderworpen worden. Alle gegevens in dit artikel staan in publieke documenten van de overheid of op de website van de verenigingen zelf. Alle met naam genoemde personen in dit artikel kiezen voor een publieke activiteit als bestuurslid van een vereniging van politieke aard, en alle foto’s zijn door henzelf bekend gemaakt. Wij roepen niemand op tot haat, geweld, discriminatie of het nodeloos contacteren van wie dan ook. Wij menen dat het publiek recht heeft op waar zijn belastinggeld voor gebruikt wordt en wie daarvan geniet. Elke poging tot intimidatie of censuur gaat hier de prullenbak in.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Wie bevordert terreur? De beweging INTAL van de PVDA-PTB”

  1. […] Hamas is de PVDA-club INTAL. Deze vooral franstalige club is berucht als terroristenvriend: in 2010 organiseerde INTAL de betogingen voor de vrijlating van de terrorist Oussama Atar in Irak. Met succes, waarna Atar vrijgelaten werd en… de terreuraanslagen van Parijs en Brussel in […]

  2. […] action for liberation’, organiseerde in 2010 ook al de betogingen die leidden tot de vrijlating van de terrorist Oussama Atar. Dat zorgde ervoor dat die de terreuraanslagen in Parijs en Brussel kon organiseren, met 130 en 35 […]

Geef een reactie

Trending

%d bloggers liken dit: