Extreemlinks haatfestival ‘Manifiësta’ op komst in Oostende

Terwijl een rechts concert verboden wordt in Ieper lopen in Oostende volop de voorbereidingen voor het jaarlijkse extreemlinkse haatfestival ‘Manifiësta’. Ook dit jaar weer wordt het een tweedaagse ode aan het antidemocratische communisme en zijn dictaturen overal ter wereld. Er is ook steun voor geweld tegen rechtse mensen en tegen de politie.

Prominent op de affiche dit jaar: de Zuidafrikaanse extremist Irvin Jim. Hij is voorzitter van de haatclub SRWP, die openlijk de hamer en sikkel voert: het symbool van massamoordenaar Stalin.

Ook op het programma: een gezellige verbroedering met de sinistere communistische dictatuur op Cuba. Het haatfestival organiseert dat via INTAL en de ‘International Peoples Assembly’. Daartoe behoort de communistische vakbond CTC, een trouwe steunpilaar van de Cubaanse dictatuur. In 2021 protesteerden de Cubanen nog massaal tegen het regime: ze werden geslagen, vervolgd en opgesloten. Maar dat kan de pret in Oostende niet drukken.

Deel van het rode IPA-vehikel: de Cubaanse communistische vakbond, steunpilaar van de dictatuur.

In het verleden onderhield IPA ook uitstekende contacten met de dictatuur van Noord-Korea, maar die zijn op de website weggezuiverd. Wel nog present is een steunbetuiging aan Hugo Chavez, de communistische dictator die Venezuela in de economische afgrond en armoede stuurde.

Steunbetuiging aan dictator Chavez vanwege IPA, onderdeel van extreemlinks haatfeest Manifiësta 2022

Die steunbetuiging heeft overigens betrekking op de illegale poging tot gewelddadige staatsgreep door Chavez op 4 februari 1992, waarbij 143 doden vielen. Ook steun aan geweld en moord zijn dus voor haatfeest Manifiësta geen probleem, wel integendeel.

Beelden van het moordende geweld door de extreemlinkse Hugo Chavez.

Manifiësta brengt ook hulde aan het gebruik van straatgeweld om rechtse mensen hun grondrechten te ontzeggen, en aan het gebruik van geweld tegen de politie. Dat gebeurt met een onderdeel ‘antifascistische strijd in Charleroi’. Het is een ode aan een haatactie uit 2020, waar communisten met straatgeweld probeerden een vreedzame vergadering van de nieuwe rechtse partij PNE te verhinderen. Toen de politie probeerde vrijheid van meningsuiting te waarborgen, gebruikten de communisten geweld tegen de politie. Helemaal terecht, vindt Manifiësta.

Gilly, 2020: gemaskerde communisten met de hamer-en-sikkel-moordvlag van Stalin gebruiken geweld om een vreedzame vergadering van rechts te verhinderen.
Gilly, 2020: de communisten gebruiken geweld tegen de politie, die probeert de vrije meningsuiting te herstellen. Prima, volgens haatfestival Manifiësta.

Manifiësta is overigens gewoon het partijfeest van de stalinistische PVDA, maar doet zich voor als een ‘onafhankelijk’ festival om ervoor te zorgen dat de vele VRT-schermgezichten eraan kunnen deelnemen. De PVDA is nog steeds openlijk stalinistisch, weigert de misdaden van Stalin te veroordelen, en pakte op de voorpagina van partijblad ‘Solidair’ graag en veel uit met steun aan dodelijke regimes. Hier bv. de steunbetuiging aan Noord-Korea.

Steunbetuiging door de PVDA aan het moordlustige communistische regime van Noord-Korea

4 comments

  1. De ergste genocides ooit zijn gepleegd door de communisten. (volgens eigen schattingen werden minimaal 30 miljoen Russische christenen vermoord in de USSR). Nochtans wordt het communisme zelden tot nooit op een negatieve manier aangebracht in onze media. Ook gedurende mijn schoolperiode in het linkse secundaire onderwijs werd het communisme nooit echt op een negatieve manier vormgegeven. Ons onderwijssysteem en onze media leert onze mensen wat ze moeten denken, niet hoe ze moeten denken. We leven al een lange tijd onder een vijandige bezetting.

Comments are closed.