Door Labour geschorste ‘antisemitische’ Jeremy Corbyn hoofdgast op haatfestival ‘Manifiësta’

Op 17 en 18 september vindt in Oostende het extreemlinkse ‘Manifiësta’ plaats. Dit jaar is de extreemlinkse Jeremy Corbyn als hoofdspreker voorzien. Corbyn was van 2015 tot 2020 de voorzitter van de Britse partij Labour. Hij liet zich graag en veel met de genocidevlag van Stalin fotograferen.

Jeremy Corbyn met de genocidevlag van Stalin. Stalin vermoordde minstens 25 miljoen mensen.

Opmerkelijk is echter dat de PVDA, en andere gasten op het haatfeest zoals bv. Tom Lanoye, zich opwerpen als bestrijders van ‘antisemitisme’. Maar laat nu net dat laatste de reden zijn waarom Jeremy Corbyn na een grondig onderzoek moest opstappen als voorzitter van Labour.

Corbyn liet zich eerst opvallen door uitgebreid samen te werken met de islamitische Palestijnse terreurorganisaties Hamas en Hezbollah. Die voeren een politieke strijd tegen Israël en het Joodse volk, maar mengen die strijd ook met moslimfundamentalisme en het gebruik van terreur, waaronder zelfmoordaanslagen. De boodschap is duidelijk: alle Joden moeten eraan. Optochten worden dan ook openlijk gehouden met de Hitlergroet. Nog duidelijker ‘antisemitisch’ kan het toch niet worden.

Palestijnse aanhangers van Hamas brengen de Hitlergroet
Aanhangers van Hamas brengen de Hitlergroet.

Geen bezwaar echter voor Manifiësta-gast Jeremy Corbyn. Hij nodigde aanhangers van Hamas uit tot in het Britse parlement. Onder hen een man die in 2009 zijn volledige steun uitsprak voor Hamas, en een man die in 2004 verklaarde dat jezelf opblazen in een islamitische zelfmoordaanslag een ‘nobele zaak’ was.

Binnen de Labour-partij steunde Corbyn tussen 2015 en 2020 een cultuur van antisemitisme. Personen en verkozenen van Joodse origine werden uit de partij gepest. Uiteindelijk werd er een officieel onderzoek opgestart door de ‘ Equality and Human Rights commission’, een onafhankelijk orgaan opgericht door de Equality Act van 2006. Na uitgebreid onderzoek stelde die commissie in 2020 vast dat medewerkers van Labour zich inderdaad hadden schuldig gemaakt aan onwettige pesterijen, en dat er 23 gevallen bewezen waren van ongepast gedrag in verband met antisemitisme door medewerkers van Labour, waaronder één door Corbyn persoonlijk. Daarop werd Corbyn door Labour zelf geschorst.

Aankondiging van de wegens antisemitisme door Labour geschorste Corbyn op haatfeest Manifiësta
Aankondiging van Tom Lanoye op hetzelfde haatfeest

Tom Lanoye werpt zich deze week in HUMO nog op als strijder tegen ‘antisemitisme’. Mogen we eens hartelijk lachen?

Niet alleen antisemitisme is welkom op haatfeest Manifiësta. Het vermomde partijfeest van de stalinistische PVDA verbroedert ook met mensen die de genocidevlag van Stalin zwaaien, juicht dictaturen toe in Cuba en Venezuela, en verheerlijkt het schenden van de burgerrechten van rechtse mensen met straatgeweld en geweld tegen de politie. Dat onthulden we hier al eerder.

2 comments

  1. zo kennen we onze ” verdraagzamen ” de goorste haatdragers en antisemieten , maar de eerste die wat kritische bedenkingen bij hun waanzin heeft is een ” nazi “

Comments are closed.