Kandidaat op kieslijst GroenLinks voert campagne in het Turks

Een kandidaat van GroenLinks voor de Tweede Kamerverkiezing van 17 maart 2021 heeft besloten om campagne te voeren in de Turkse taal. Het gaat om Serpil Ates, die op nummer 24 van de kieslijst van de partij staat en een Koerdische achtergrond heeft. Ze heeft duidelijk als doel haar volksgenoten en andere Turkssprekenden te overtuigen op GroenLinks te stemmen. Dit heet dan volgens de politica zelf; ‘Een krachtige politicus die echt contact maakt met haar achterban.’

In Nederland wonen naar schatting zo’n half miljoen Turkssprekenden en het is een groeiend aantal. Het lijkt wat raar om in andermans land in het Turks te communiceren, maar het zal ongetwijfeld vruchten afwerpen, hoewel critici op de sociale media dit niet zo lijken te waarderen. Eerder kreeg de partij ook kritiek te verwerken omdat ze op plaats negen van de kieslijst Kauthar Bouchallikht heeft gezet, die werkte voor een aan de islamitische Moslimbroederschap gelieerde organisatie.

One comment

Comments are closed.