De Universiteit KULeuven verbood gisteren een lezing van de Oostenrijkse identitaire activist Martin Sellner bij de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) Leuven, die gepland was op woensdag 19 april 2023. Sellner is een prominent figuur met scherpe meningen over onder meer de massamigratie, maar pleit consequent voor geweldloos verzet. “Toch dreigt Sellner vandaag het slachtoffer te worden van een extreemlinkse gewelddreiging, een georchestreerde haatcampagne van de mainstream media en een rectoraat dat te laf is om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen”, aldus NSV!-voorzitter Gaëtan Claeys.

De beslissing van de rector gebeurde in samenspraak met de burgemeester van Leuven, de moslim Mohamed Ridouani van de socialistische partij ‘Vooruit’, naar eigen zeggen omdat ze de veiligheid niet kunnen garanderen.

Dreiging met geweld door links

“Dat is een patroon dat we tegenwoordig vaker terugzien”, stelt Claeys. “Extreemlinkse groupuscules en overheden spelen een één-tweetje. De ene kant stuurt een aantal dreigementen de wereld in, waardoor de andere een politiek-incorrect evenement kan proberen te verbieden.”

“Bij de NSV! zijn we daar wel aan gewoon. Zo vonden we vorige week nog affiches aan de Antwerpse universiteit die oproepen om ‘fascisten’, gesymboliseerd door ons logo, het Vlaams Belang-logo en een eenvoudige Vlaamse Leeuw on sight aan te vallen.”

Vorig jaar werden ook lezingen van parlementslid Filip Dewinter, onder meer voor de Antwerpse NSV!, op stevige rellen van extreemlinks en de PVDA onthaald. “Toch zijn het steeds degenen die het vrije woord dienen die het moeten ontgelden, en niet de linkse vechtersbazen”, aldus Claeys.

Mediahetze

Ook de mainstream media spelen volgens de rechtse studenten een vuile rol in het verhaal.
“Op één namiddag tijd stuurde de regimepers maar liefst een negental artikels over Martin Sellner en zijn lezing de wereld in”, stelt Claeys. “De meesten daarvan hangen met halve waarheden, hele leugens en kwaadwillige framing aan elkaar.” Zo verwijzen De Morgen, VRT en Het Laatste Nieuws allemaal naar een link met de schutter van Christchurch. “Het klopt dat Sellner ooit een donatie van de man ontving en enkele korte mails met hem uitwisselde. Maar maakt hem dat dan verantwoordelijk voor de daden van deze gek? Sellner heeft altijd gepleit voor geweldloos verzet en heeft deze aanslagen meermaals uitdrukkelijk veroordeeld. Dat verzwijgt de pers echter systematisch.”

Naar de Raad van State

Geen lezing van Martin Sellner in Leuven dan? Niet als het van de Leuvense NSV afhangt.
“Rector Sels en burgemeester Mo kunnen onze lezing wel willen verbieden, maar er bestaat nog steeds iets als een grondwet die de vrijheid van meningsuiting en vergadering verzekert. Als het nodig is, dwingen we die af via de Raad van State. Van de lezing te annuleren is alleszins geen sprake.”

Het lijkt er dus op dat de omstreden Oostenrijker toch naar Leuven zal komen. “Ook wie het op een beschaafde manier met hem oneens is, is welkom”, stelt Claeys, “We hopen dat de Leuvense studenten deze maand van Sellner zelf kunnen horen wat zijn ideeën zijn, in plaats van zich op roddels te moeten baseren. En van een paar kritische vragen heeft hij vast geen schrik!”

Wie begaan is met de vrije meningsuiting spreekt af met een paar kameraden, komt op woensdag 19 april ‘s avonds naar Leuven, gaat wat wandelen in de stad, en maakt gebruik van zijn vrije meningsuiting om op te komen voor de vrijheid van meningsuiting. Tot dan!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Universiteit Leuven censureert lezing van NSV met activist Martin Sellner”

  1. […] voor de vrijheid van meningsuiting zien. Sellner ondervond de vorige maand problemen om in Leuven bij de universiteit een lezing te houden, het was de rechter die moest ingrijpen om de vrijheid van meningsuiting te […]

  2. Jozef VAN NIEUWENHUYZE

    “De identitaire strijd en haar (!) toekomst”

    Ik ben oud en op veel gebieden conservatief, maar ik gun hooggeschoolde Nationalistische Studenten het recht om in hun “identitaire strijd” te suggereren dat het grammaticaal geslacht van het woord “strijd” vrouwelijk is.

  3. Dat een burgemeester niet in staat is de veiligheid te garanderen voor een lezing aan een universiteit zegt alles over het niveau van intellecte eerlijkheid van deze man. En des te meer als hij weet uit welke hoek de dreiging en oproepen tot geweld komt. En voor de KUL: hetzelfde Zoiets noemen we medeplichtigheid.

Trending

%d