‘Vrolijk blank 2023’ Rotterdamse brug opgesierd met teksten tijdens jaarwisseling

Omstreeks middernacht tijdens de jaarwisseling hebben activisten de Rotterdamse Erasmusbrug middels een laserprojector voorzien van een aantal opvallende teksten. Zo viel met blauwe letters op een witte pilaar te lezen dat de inwoners van de stad o.a. een ‘Vrolijk blank 2023’ worden toegewenst. Daarnaast wordt er verwezen naar het Telegram-kanaal Whitelivesmatter , de vermoedelijke organisator van de actie. Rotterdam is de tweede stad van Nederland, waar het merendeel van de blanke, oorspronkelijke inwoners de afgelopen tientallen jaar door overheidsbeleid de stad uit zijn gepest.

De actiegroep Whitelivesmatter is een Nederlandse vertegenwoordiger van een internationaal netwerk en heeft de naam overgenomen van de uit de Verenigde Staten van Amerika afkomstige groepering. Ze vallen op met tonen en verspreiden van teksten die gaan over lot en welzijn van blanke mensen, die worden verspreid via het plakken van zelfklevers, spandoeken, graffiti en laserpojecties. De kreet Whitelivesmatter doet erg denken aan de tegenhanger Blacklivesmatter, waarbij de laatste beweert op te komen voor zwarte mensen.

10 comments

  1. Vuil Links stuk politiek-correct mismeesterd autochtonofoob , nestbevuilend crapule, Stapelzottegem schreef:

    Maar dat is stout, echt stout en bovendien trouwens ook nog geenszins politiek-correct.

  2. “Ik ben blank en daar ben ik fier op !” , zo bewijs ik dankbare eer aan mijn (voor)ouders ! Tot spijt van elke oikofobie-adept en politiek-correct ontaarde autochtonofoob die het benijdt.

  3. Blacklivesmatter mag uiteraard zonder problemen ‘gescandeerd’ worden. Maar o o o, nu gaan ‘ze’ uitzoeken of whitelivesmatter juridisch wel mag/ kan?? Wat een zieke wereld waarin we leven.

    Allemaal een strijdbaar nieuwjaar gewenst en natuurlijk veel liefde én gezondheid!

Comments are closed.