Het laten zien van teksten op de Rotterdamse Erasmusbrug tijdens de jaarwisseling gaat een staartje krijgen. Het Openbaar Ministerie in Rotterdam is direct een onderzoek gestart naar de persoon of personen die met een laserprojector een aantal teksten hebben geprojecteerd. Opmerkelijk genoeg heeft het OM ook in onderzoek of er überhaupt bij de teksten wel sprake is van strafbare feiten. White Lives Matter betekent in het Nederlands ‘Blanken doen ertoe’ en is naast ‘Vrolijk blank 2023’ een van de teksten die worden genoemd als mogelijk strafbaar in de berichtgeving van de lokale politie.

Er is onder gewone burgers de nodige onbegrip waarom de politiediensten hier werk van maken. Vorig jaar kwam uit cijfers naar buiten dat Rotterdam van alle grootste steden bovenaan de lijst staat voor de ondermijnende criminaliteit. (landelijk plek 3) Door afrekeningen in het drugsmilieu waren er in 2022 meerdere schietpartijen en explosies te betreuren in de stad. Opvallend is dan ook dat het OM op dit terrein het werk niet aan lijkt te kunnen, wel mankracht wenst te mobiliseren voor een aantal teksten die op een brug zijn geprojecteerd.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “#Whitelivesmatter op Erasmusbrug: Openbaar Ministerie wil vervolging activisten”

 1. Als een rode lap op een stier reageren sommige (EU) politici met censuur op emoties uit de samenleving. Ambtelijke tijd en juridische middelen gaan zo verloren aan achtervolgingswaanzin en gebeuzel..
  Vraag; Zouden ze echt niet iets beter te doen hebben o.a. in Den Haag?

 2. Deze reactie betekend dat er dringend moet gereageerd worden en de mensen en politiek de vrije meningsuiting moeten beschermen. Mensen en politiek sta op voor het ECHT te laat is.

 3. Wat mij bijzonder verontrust is de snelle opgang van woke mentaliteit en vooral in die mate dat overheden er door aangetast worden. Het is vijf over twaalf!

 4. Doe nu even het zelfde maar dan met blacklivesmatter. Dan is er geen ophef over, nee, zelfs geen haan die er naar kraait!

  1. briers ghislain

   dan krijgen ze subsidies

Trending

%d