Familie Yannick Verdyck dient klacht in tegen belgische federale politie wegens doodslag

De familie van Yannick Verdyck (36), die eerder deze week werd omgebracht in Merksem door een volledig franstalige DSU-eenheid van de belgische federale politie die hem toeschreeuwde ‘ta gueule’, dient klacht in tegen de belgische politie wegens tenminste ‘doodslag’. Dat heeft ze vandaag bekend gemaakt. Ze hoopt op ‘een objectief en doortastend onderzoek naar de ware toedracht van zijn dood.’ Dat is zeker nodig, want de stemmen die zeggen dat Yannick V. geëxecuteerd werd door het regime zonder dat hij zelf schoot worden steeds sterker.

De familie weerlegt ook alle leugens die over Yannick de voorbije week door de leugenpers uitgestort werden. ‘Met diep verdriet maar ook met grote verbolgenheid moeten wij machteloos toekijken hoe de nagedachtenis van onze geliefde zoon en broer door sommige personen in de media besmeurd wordt. Hij wordt volstrekt ten onrechte zonder meer beschreven als extreemrechts, racistisch en zelfs als een gevaar voor onze samenleving. Niets is minder waar, Yannick was een sociaal man, zorgzaam voor zijn familie en vrienden.”

“Als goud- en zilverhandelaar kwam hij in contact met een grote diversiteit aan mensen bij wie hij een hoog aanzien genoot en met wie hij vaak ook vriendschapsbanden had opgebouwd. Hij was een wapenliefhebber en verzamelaar, maar had een onberispelijke reputatie en was daardoor ook voorzitter van een vereniging van sportschutters.”

“Yannick had zijn eigen mening en gedachtegoed en kwam daar openlijk voor uit, zonder ook maar iemand te willen kwetsen of kwaad te doen.”

De inval, waarbij de voordeur van Yannick met explosieven werd opgeblazen, is dan ook een ‘onbegrijpelijke actie’, aldus de familie.

Yannick werd inderdaad bestormd met deze mate van buitensporig politiegeweld:

Op deze beelden uit augustus 2022 ontvouwt Yannick zijn visie op zelfredzaamheid:

7 comments

 1. Terecht mag de Belastingbetalende Burger rekenschap vragen aan het Repressie apparaat dat hij mede financiert.

 2. Denk je dat de regering of rechtbanken het eerlijk zullen spelen..daar zuig ik mijn teen voor af.de groothandel in criminele organisatie zitten daar.

 3. waar men niet over spreekt of wil spreken ,wie zijn de opdrachtgevers van deze moordpartij .Die zullen zoals gewoonlijk buiten schot gehouden worden en de alles gaat langzaam de doofpot in zoals gewoonlijk.zoals met Jurgen.

 4. Yannick was een mens met een gouden hart en dito hoofd. Intelligent, analytisch, zachtaardig (niettegenstaande zijn passie voor wapens) en vooral integer…
  Zijn kennis (van het slavensysteem waarin we leven) deelde hij graag met een zo groot mogelijk publiek dat hier oren voor had. Natuurlijk word je dan een gevaar voor de (corrupte) overheid en z’n pionnen.
  Connect the dots: Wat mij betreft: waarschijnlijk werd hij geëlimineerd voor wat hij wist én verkondigde.
  May you rest in peace Yannick, and watch over our souls…

 5. Groot gelijk. Zeer benieuwd naar de uitkomst. | Terwijl échte IS-terroristen hun proces zomaar kunnen uitstellen, om de rechtbankinrichting hen niet zint. Meteen nog eens 100.000den euro’s over de balk… De 100den IS-slachtoffers hadden… geen enkel recht,

 6. hopelijk doet het gerecht zijn werk . en deze familie verdient nu alle steun .

  1. Maak u geen illusies het Repressieapparaat kan zich veel ongesanctioneerd permitteren

Comments are closed.