‘Ta gueule’: Vlaming doodgeschoten na Franse scheldpartij door Waalse DSE-troepen

De Vlaming Yannick Verdyck werd in Merksem doodgeschoten in zijn eigen huis door troepen van de federale Belgische politie. Pers en regering stortten de gebruikelijke beschuldigingen over hem heen: extreemrechts, terrorist, komplotaanhanger… Bij vrienden neemt de verontwaardiging toe, want Yannick Verdyck blijkt geen band met ‘extreemrechts’ gehad te hebben. Hij was integendeel vroeger lid van de liberale studentenclub, en koesterde de klassieke liberale denkbeelden: respect voor burgerrechten, verdediging van vrijheid en zelfredzaamheid, en wantrouwen tegen een te grote staat. Hij was legaal sportschutter. Zijn Twitterprofiel opent met een steunbetuiging aan vrijheid, burgerrechten en de Belgische grondwet uit 1831…

Als goud- en zilverhandelaar werd hij om 4 uur ‘s nachts met een ontploffing uit zijn bed geblazen en zonder waarschuwing bestormd door gewapende mannen met bivakmutsen. Beelden die de federale politie zelf trots op Youtube verspreidt geven aan met welk buitensporig geweld een burger geconfronteerd wordt bij zo’n stormaanval:

Het geweld zoals het door de DSE-troepen van de Belgische federale politie wordt ingezet tegen burgers

Geen Nederlands

Intussen blijkt dat de aanvallers zelfs geen Nederlands spraken. In kranten beschrijven buurtbewoners hoe ze ‘ta gueule’ hoorden brullen, een belediging in het Frans die ‘bakkes toe’ betekent. Yannick Verdyck werd dus bij nacht in het Frans uitgescholden. Dat is geen normaal gedrag voor een politieman in Antwerpen, waardoor Yannick wellicht dacht dat het om overvallers ging. De aanval op Yannicks huis blijkt uitgevoerd door de DSE-troepen van de Belgische federale politie uit Luik en Charleroi.

De taalwet schrijft voor dat elk contact tussen een overheidsdienst en een burger in Vlaanderen uitsluitend in het Nederlands moet gebeuren. Hier werd dus volkomen onwettig een Vlaamse burger in zijn eigen woning in het Frans toegebruld door gemaskerde mannen. Dat Yannick Verdyck vervolgens dacht dat hij overvallen werd door Franse gangsters en dat hij zich moest verdedigen is dus volkomen begrijpelijk.

Dat wordt vandaag in GVA en NB ook expliciet erkend door bronnen binnen de Vlaamse politie:

‘Intern bij de politie komt er felle kritiek hiertegen. “Die man is goud- en zilverhandelaar. Per definitie is dat een achterdochtig type dat zich goed probeert te beveiligen en in meer dan één zeldzaam geval slapen die met een vuurwapen onder hun kussen. Dan komen die politiemensen met bivakmutsen die uw deur inbeuken en in het Frans beginnen roepen, in Antwerpen. We gaan het nooit weten, maar dit was geen slimme interventie. De kans is reëel dat deze man wakker schrok en zich trachtte te verdedigen omdat hij dacht overvallen te worden door Franse gangsters die zijn goud kwamen stelen. Bovendien, wat was zo dringend? Er was geen concreet plan voor een aanslag?”

Waar blijft het protest van de N-VA-burgemeester van Antwerpen tegen het neerknallen van een Vlaamse inwoner van zijn stad door Nederlandsonkundige federale Belgische politie?

Waar blijven de parlementaire vragen van N-VA en VB over deze schending van de taalwet, die rechtstreeks geleid heeft tot de dood van een Vlaming?

Yannick Verdyck was geen crimineel, geen terrorist. Zijn enige misdaad was dat hij tegen dit corrupte belgische regime was, net zoals vandaag al honderdduizenden andere Vlamingen. En hij stierf omdat Franstalige regime-agenten hem met een scheldpartij, explosieven en vuurwapens bij nacht overvielen in zijn eigen huis.

12 comments

 1. Moest het een man geweest zijn met donkere huidskleur en luisterde naar de naam Floyd, dan stond het kot in brand

 2. Zit het al bijna in de tricolore PoCo-doofpot ? Hopelijk zakt hij door zijn gewicht niet door de wereldbol want dan spuit het er bij onze antipoden in de omgeving van Nieuw-Zeeland uit.

 3. Wijlen vriend Yannick Verdyck

  De zoveelste onrechtvaardige moord op een laffe manier. Ik ken Yannick al enkele jaren en vorige zaterdag had ik nog een diepgaand gesprek met deze man. Wie is Yannick Verdyck? Hij is een intelligente liefdevolle man die in goud handelde, hij is vooruitziend (net als ik een prepper) en zijn laatste berichten op sociale media zijn in de trend van:
  Feiten aanhalen die ongemakkelijk zijn…
  Waarheden aanhalen die onze media onder de mat schuiven en negeren.
  Dat maakt van mij geen slecht mens.
  Dat maakt van mij een bezorgde mens en bezorgd zijn is een vorm van liefde.
  Yannick was een wapenliefhebber en voorzitter van een schietclub. Hij had alle nodige vergunningen en zijn wapens lagen opgeslagen in een afgesloten wapenkamer geheel volgens het wapen wetboek. Merkwaardig dat de buurt twee schoten hoorde terwijl wapens ongeladen gestockeerd worden. Persoonlijk ken ik Yannick als een integere liefdevolle man die soeverein wilde denken als MENS, geboortetrust, niet als persoon met een contract aan de staat. Blijkbaar is de staat daar doodsbang voor vermits ze zomaar mensen neerknallen.

  Er wordt op Yannick volop karaktermoord gepleegd door de mainstream media. De MMS laat uitschijnen dat Yannick een potentiële terrorist is en via sociale media een boodschap uitstuurde om de maatschappij te ontwrichten. Zijn prepdossier zodanig spinnen in een richting dat hij een aanslag zou willen plegen. Televisie = tell a vision. Gemakkelijk toch, een tweede Jurgen Conings in de media en de massa weer misleid. En ja, afkomst en huidskleur zal er ook mee te maken hebben waarmee ze nu sneller en ongestraft een mens zomaar neerschieten hoewel de gestuurde perceptie van de media jou iets anders wilt doen geloven.

  Laten we even eerlijk zijn: In de vroege ochtend wordt er binnengevallen bij een goudhandelaar, gemaskerd, het is nog donker en ze spreken frans (echt waar franstalige politieagenten). Ze weten dat het slachtoffer een wapenvergunning heeft en voorzitter is van een wapenclub. Zou jij je niet trachten te verdedigen??? Te zot voor woorden, toch een normale reactie dat het slachtoffer ervan uitgaat dat er wordt ingebroken en zich dan wilt verdedigen. Dan zegt de politie dat het handelen is met voorbedachte rade, schande, want dit wisten ze. De media verdraait altijd de feiten, het echte verhaal komt nooit op televisie. JF Kennedy is ook vermoord geweest omdat hij vooruitziend was en opkwam voor zijn idealen om mensen te beschermen.

  Blijkbaar is iedereen die waarheid spreekt vogelvrij en mag gewoon neergeschoten worden. Dat is België. Het hele verhaal in de media, het klopt van geen kanten. België en Europa gaan de dieperik in, ik denk toch dat je dit ziet aankomen. Niemand komt ons redden, redt uzelf. Eénieder die niet voor zichzelf kan zorgen, éénieder die geen reserves heeft en éénieder die geen sterk netwerk heeft zal het de komende 10 jaar het extra hard te verduren krijgen. Ik zie niets wat deze man verkeerd zou hebben gedaan of illegaal zou zijn, hij was met alles in orde. Yannick, soeverein willen denken, een soeverein persoon is iemand die zelfbedruipend is, dat is toch zo moeilijk niet om dit te begrijpen??? Het zoveelste trieste verhaal van puur onrecht door de machthebbers die zich bedreigd voelen door WAARHEID dat naar boven komt. Denk na lieve mensen, iemand monddood maken is altijd teneur. Ze hebben hem voor eeuwig “neergelegd”, straat afgezet en dan hun gang gaan. Het vermoorden van onschuldige mensen en dan alles de doofpot in.

  Uit TG v Daniël the healthman: https://t.me/danielthehealthman/472

 4. Sinds 2014 is N-VA geen Vlaamse partij meer. Respect voor taalwetten is niet meer aan hen besteed.

 5. Dus wanneer je wapens bezit, de overheid wantrouwt, voor zelfredzaamheid bent en iedereen aanraadt fysiek goud en zilver te kopen ben je automatisch ‘extreemrechts’? Dan kunnen ze tegenwoordig bijna de helft van de Vlamingen neerschieten. Gerechtigheid voor Yannick!!!

 6. Dit moet tot op de bodem uitgezocht worden. Lijkt wel op een liquidatie. En de media maar praten over fascisme in Italië.

 7. De commentaren in het VRT-nieuws gisteren waren misselijkmakend. Hoe in- droevig dat deze jonge man gedood werd om… ja waarom, om niets ??

  1. Dat komt omdat de sossenrode propaganda toeter S.R.T. politiek-correct propaganda slijm afscheidt.

 8. Tjah zelfredzaamheid das ist verboten dan komen de doods eskaders van de roverheid wel even op bezoek om je het zwijgen op te leggen.

 9. Wat ik dacht. Het is moord in koelen bloede. Er moest iemand met rechtse sympathieën geslachtofferd worden. Als hij dood is kan hij toch niets tegenspreken en dan plakken we er een verhaaltje aan over plannen voor aanslagen.

Comments are closed.