Bevriend adviesbureau McKinsey kreeg van Macron 1,5 miljard aan overheidsopdrachten

Worden de schandalen rond het Amerikaanse adviesbureau McKinsey en verdoken inkomsten bij de Rothschilds het Waterloo van de Franse president Emmanuel Macron?

Zondag 10 april vindt de eerste ronde van de presidentsverkiezingen plaats. Hoewel de huidige president de peilingen nog steeds aanvoert, komt Marine Le Pen de afgelopen dagen wel erg dichtbij. Volgens de laatste peiling kan zij in de tweede ronde (waarin Macron en Le Pen het vermoedelijk tegen elkaar zullen opnemen) op 46 procent van de stemmen rekenen, waarmee ze nog maar enkele procentpunten van Macron en het presidentschap verwijderd is. Deze peiling werd afgenomen vooraleer de schandalen die we uit de doeken zullen doen ter sprake kwamen.

Vrienden

De Covid-crisis in Frankrijk werd niet geleid door Emmanuel Macron en zijn club, maar door McKinsey, een Amerikaans adviesbureau. Daar stellen velen zich terecht vragen bij. Wie weet vandaag of het Amerikaans bedrijf niet beschikt over informatie over de burgers, hun privéleven, hun gezondheidstoestand , die geheim had moeten blijven? Dit is het eerste schandaal.

Ten tweede is het geld van de belastingbetaler drie keer door Emmanuel Macron uit het raam gegooid. Eens om ambtenaren te betalen die daarom niet werden gevraagd, omdat zij er de voorkeur aan gaven hun werk aan een particuliere onderneming toe te vertrouwen. Een tweede keer om dit Amerikaanse bedrijf ‘zeer royaal’ te betalen. Een derde keer, omdat dit bedrijf, betaald met geld van de Fransen, weigert zijn belastingen in Frankrijk te betalen.

In 2017 liet Emmanuel Macron McKinsey gratis werken voor zijn campagne. Tijdens deze campagne stelde McKinsey immers kosteloos 15 medewerkers beschikbaar voor de toekomstige Franse president. Dat laatste is ten strengste verboden voor een rechtspersoon.

Toch werd er geen onderzoek ingesteld. Daar waar het financieel parket er als de kippen bij is om andere politici aan het kruis te nagelen, blijft het in deze zaak oorverdovend stil. Het is immers overduidelijk dat het ‘gratis’ werken voor de campagne van Macron onmiddellijk werd terugbetaald met een explosieve omzetverhoging, die werd gegenereerd door overheidsopdrachten, die aan McKinsey werden aangeboden. De samenspanning tussen politiek en geld is hier compleet.

Macron, product van het grootkapitaal

Macron, destijds bankier bij Rothschild & Cie, adviseerde de groep Nestlé bij de overname van de voedings- en kinderdivisie van Pfizer. Nestlé nam voor een bedrag van omgerekend 9 miljard euro Pfizer Nutrition over. Een deal die tot stand kwam dankzij zijn vriendschappelijke banden met de ex-baas van de Zwitserse groep Peter Brabeck.

Voordat hij bij Rothschild in dienst trad, werd de jonge Macron, die na zijn opleiding aan de Ecole Nationale d’Administration (ENA) inspecteur van financiën werd, in 2007 door de econoom Jacques Attali ‘ingehuurd’ om deel uit te maken van een commissie die voor de groei van de Franse economie moest zorgen. De ‘Commissie Attali’, zoals ze in de gangen vernoemd werd, was opgericht door de gewezen Franse president Nicolas Sarkozy. Ze werd belast met het opstellen van een studie met nieuwe voorstellen om de economie nieuw leven in te blazen, is in juni 2007 met haar werkzaamheden begonnen en heeft op 23 januari 2008 eindverslag uitgebracht.

Ter info: Jacques Attali is een mondialist van Sefardisch-joodse afkomst. Een van zijn citaten stemt tot nadenken: 

“In de toekomst zullen we moeten bedenken hoe we de bevolking verminderen. We beginnen met de ouderen, want zodra deze ouder zijn dan 60-65 jaar, leeft de mens langer dan hij produceert en kost het de samenleving veel. Daarna de zwakkeren en daarna de nuttelozen die niets aan de maatschappij bijdragen. En daarna de dommen.”

(L’Avenir de la vie, gepubliceerd in 1981). Het lijkt wel of hij de coronapandemie voorspelde.

Macrons taak: assistent-rapporteur. Hij moest de notulen schrijven, maar ook proberen de prestigieuze leden van deze commissie op één lijn te krijgen. Onder hen de CEO van Axa (verzekeringen) Claude Bébéar, de baas van Areva (kernenergie) Anne Lauvergeon, maar ook Peter Brabeck, toenmalig CEO van Nestlé.

De jaren verliepen en plots was er covid, en wie het breed heeft laat het breed hangen. Heel de covidcampagne (bekendmaking, vaccins, het promoten van Pfizer, enz.) werd gegund aan het Amerikaanse adviesbureau McKinsey. Het bedrijf dat gedurende het laatste decennium geen eurocent belastingen betaalde in Frankrijk, maar alles regelde via constructies in Delaware (VS). Het staat buiten kijf dat hier sprake is van een vriendendienst met een sterk geurtje.

Het geval kwam medio februari aan het licht met de publicatie van het boek “Les infiltrés”, geschreven door twee journalisten van L’Obs.

Het is zeer duidelijk dat de betrokken partijen via allerlei duistere contacten er alles aan doen om Macron opnieuw te laten verkiezen. Draai het of keer het zoals u wil, steeds herkennen we de invloed van de Rothschilds.

Wat is er met het geld gebeurd dat Macron bij Rothschild heeft verdiend?

Maar McKinsey is niet het enige dat Macron in verlegenheid brengt. In een documentaire van een uur die op Youtube is geplaatst, onderzoekt onderzoeksjournalist Jean-Baptiste Rivoire het mysterie van het geld dat Macron bij Rothschild heeft vergaard. Emmanuel Macron kreeg de bijnaam ‘Mozart van de financiën’. Volgens de hypothese van de journalist Jean-Baptiste Rivoire heeft de ‘grote leider’ van de republiek een groot deel van het geld, dat hij in zijn tijd bij Rothschild heeft verdiend, verborgen gehouden. Na grote transacties heeft Macron, als beherend vennoot van de investeringsbank Rothschild, zijn inkomsten als bankier niet aangegeven.

In zijn belangenverklaring aan de Hoge Autoriteit voor de transparantie van het openbaar bestuur meldt Macron voor 2012 een belastbaar inkomen van 720.521 euro uit transacties met de bank. Dit is drie keer minder dan wat een traditionele managing partner van een grote investeringsbank zou hebben ontvangen voor een dergelijke deal, volgens belastingdeskundigen.

Een vaststaand feit, legt een belastingdeskundige uit, is dat de vennoten die voor dit soort banken werken ‘vaak in een logica van versnippering van hun bezoldiging zitten’.

Nog McKinsey

Het meest ‘amusante’ deel van de affaire werd onthuld door Virginie Joron (RN), lid van de fractie Identiteit en Democratie in het Europees Parlement.

Virginie Joron (RN)

Deze dame stelde een belangrijke kwestie aan de orde, die de officiële pers zorgvuldig verzweeg en snel onder het tapijt veegde… Een McKinsey-rapport (34 pagina’s lang) van april 2020, genaamd Artificial Intelligence Critical Industrial Applications, geproduceerd voor de bescheiden som van… 1 miljoen euro, oftewel 30.000 euro per pagina! In feite is het nauwelijks langer dan de aanbesteding, die… 29 pagina’s lang is!

  • Een voorpagina… 30.000 euro.
  • Een pagina met uitsluitend het telefoonnummer van de telefooncentrale van de Europese Commissie… 30.000 euro.
  • Een blanco pagina… € 30.000.
  • Een samenvattende pagina… € 30.000.
  • Een pagina met de naam van de auteur… € 30.000.
  • In totaal een hol verslag van 23 echte pagina’s voor een miljoen euro!

Laten we niet vergeten dat McKinsey is geregistreerd in een belastingparadijs, Delaware in de Verenigde Staten, en $ 175 aan belastingen per jaar betaalt. Maar het ergste is dat in een soevereine democratie als Frankrijk de inhoud van het overheidsbeleid niet mag worden uitbesteed of te koop mag worden aangeboden, noch mag worden overgedragen aan bedrijven buiten de EU. Het geld van de Franse en Europese belastingbetalers moet naar Franse of Europese bedrijven gaan.

Maar de echte vraag in dit alles zou moeten zijn… hoeveel heeft Macron in zijn zakken gestoken?

One comment

  1. McKinsey is een ‘partner’ van het WEF van Klaus Schwab. Wat een toeval, zeg!

Comments are closed.