In de vierde klasse van het voetbal gaat het er doorgaans gemoedelijk aan toe, maar niet als de intussen beruchte vierdeklasser Avrasya Gent het veld opkomt. De Turkse club laat een spoor van vernieling achter zich. Afgelopen weekeinde was het weer zover: Bij een wedstrijd tegen de Vlaamse ploeg KVV Klauwaards Bassevelde werd de scheidsrechter neergestampt.

Voor de knokploeg, excuseer voetbalploeg is dat stilaan een traditie.

Ook in Heusden kreeg een scheidsrechter al eens een stamp van een speler van FC Avrasya.

En na een wedstrijd op Ertvelde kreeg een speler van FC Avrasya een boete voor het bedreigen van de scheidsrechter.

In 2017 sloegen 9 spelers van Avrasya in op de supporters van Excelsior Donk. De voorzitter van de Vlaamse club bescheef de Turkse pottenstampers toen als volgt: “Met Avrasya zijn er de voorbije jaren regelmatig problemen geweest. De aanleiding van het incident was een brute fout van een speler van Avrasya op onze speler. De scheidsrechter had gefloten, maar geen rode kaart gegeven. Onze supporters riepen om ‘rood’ en zo is het ontspoord. Tot negen spelers van Avrasya onze supporters begonnen te slaan. De spelers steken zich weg achter ‘racisme’. Zij mogen alles zeggen en doen en van zodra ze iets horen – of ze denken dat te horen – dan is het discriminatie. Het is niet leuk voor andere ploegen om er tegen te spelen, als je met schrik aan de match moet beginnen.”

De Turkse knokploeg heeft haar vaste stek in de Gentse sporthal Neptunus, beheerd door het Gentse stadsbestuur.

Allochtoon geweld op voetbalvelden, doorgaans racistisch gericht tegen Vlamingen en Nederlanders, is één van de onderdelen van het allochtone geweld waarvan blanken dagelijks het slachtoffer zijn.

Eén van de schokkendste voorbeelden deed zich in 2012 voor in Nederland, waar grensrechter Richard Niewenhuizen door allochtone voetballers met vele klappen en stampen op het hoofd genadeloos afgemaakt werd. Zes spelers en een familielid werden in 2013 veroordeeld wegens doodslag.

Marokkaanse voetballers slaan grensrechter dood (Nederland) – ReactNieuws

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Turkse voetbalknokploeg Avrasya Gent slaat weer toe: scheidsrechter neergestampt”

  1. Toon Autoch, autochtoon

    Zou het mogelijk niet eerder autochtonofoob racisme wezen dat deels of geheel motief van het fysiek geweld is ? Indien zo, zal het PoCo-Systeem waarschijnlijk over de Linkse schouder, negerend opzij zien.

  2. Voetbalknokploegen is mij niet onbekend. De Brusselse Marokkaanse voetbalploeg FC Atlas had in de jaren 1980, in eerste provinciale, een kwalijke reputatie. Brusselse Marokkaanse voetballers en dito supporters combineerden voetbal en vechtpartijen tegen autochtone collega’s en hun supporters. In de Romeinse tijd zouden men dat zooitje ongeregeld met recht en reden Vandalen genoemd hebben. Niet te verwonderen dat die knokkersploeg uiteindelijk failliet gegaan is.

Trending

%d