Drie jonge Marokkaanse voetballers hebben dit weekeinde in Nederland een grensrechter, de 41-jarige Richard Niewenhuizen, vermoord. De man werd na een voetbalmatch met vele slagen en stampen op het hoofd zwaar verwond en overleed later aan zijn verwondingen.  Dat de drie daders Marokkanen zijn werd zowel in onze media als in de Nederlandse media aanvankelijk verzwegen, maar kon uiteindelijk mee dankzij internet en PowNews toch niet verborgen gehouden worden.

Marcel Oost, voorzitter van de voetbalclub die getroffen werd en vriend van het slachtoffer, nam trouwens ook geen blad voor de mond: “Na het laatste fluitsignaal gaven vrijwel alle spelers de scheidsrechter een hand om hem te bedanken voor de leiding. Alleen de drie Marokkaanse spelers van Nieuw Sloten liepen naar onze grensrechter, trokken hem naar de grond en begonnen op zijn hoofd en nek in te trappen”.

Nederlandse nieuwssites verzwijgen de etnische achtergrond van de daders, maar beschrijven wel hoe het eraan toeging:  ‘De sfeer in de wedstrijd tussen Buitenboys B3 uit Almere en Nieuw-Sloten B1 uit Amsterdam is al de hele tijd ‘grimmig’, maar als het laatste fluitsignaal klinkt, gaat het finaal mis. Spelers van Nieuw-Sloten sprinten op de grensrechter van het thuisspelende SC Buitenboys af. Voor de omstanders het doorhebben krijgt de 41-jarige Richard klap na klap te verduren. ‘Het was echt heftig. Hij werd tegen zijn hoofd, nek en rug geschopt en geslagen’, weet een ooggetuige.

Richard weet aanvankelijk nog weg te rennen en ziet kans even uit handen te blijven van de kluwen agressieve voetballers. Maar als ze de grensrechter een paar meter verderop alsnog te pakken krijgen, is het hek van de dam. ‘Voor we het wisten, werd hij gemolesteerd. Ik kan het niet anders noemen.’ Twee boomlange toeschouwers proberen Richard te ontzetten, maar het gaat te snel. ‘Tegen de tijd dat ze wat jongens van hem af konden halen, had hij al vijf klappen en schoppen te pakken’, zegt clubsecretaris Rob Mueller.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Marokkaanse voetballers slaan grensrechter dood (Nederland)”

  1. Het waren 5 daders toch en niet allemaal Marokkaans, waarom weer die nadruk op dat volk? Mensen onderschatten geweld waarschijnlijk, ze wilden hem vast niet dood hebben maar dit is wel een erge afloop. Sterkte voor iedere betrokkene!

    1. Er zijn drie daders aangehouden, twee zijn nog voortvluchtig. Van de aangehouden verdachten zijn er twee Marokkanen en een Antilliaan.

  2. Ratteke, Maurice

    En Jef de racist van het racistisch centrum zag dat het goed was en zei niks

Trending

%d bloggers liken dit: