Na pershetze: VB trekt kandidatuur Jef Elbers weer in

Vlaamsnationaal zanger en scenarist Jef Elbers, 73, werd onlangs door een leugenjournalist van De Standaard in de val gelokt nadat hij door het VB werd voorgedragen als bestuurder voor het ‘Vlaams Audiovisueel Fonds’ (VAF). Elbers nam de verkeerde beslissing door te praten met een journalist van de leugenpers, en gaf zoals al heel zijn leven zijn ongezouten mening over een paar heilige huisjes in de woke-canon, zoals het promoten van homosexualiteit als normaliteit, de transgendermode en de gaypride- optochten.

Zoals we voorspelden trok daarop de hele woke-brigade ten oorlog, gretig toegejuicht door de omvolker van Mechelen Bart Somers.

Dat leverde alweer een verbijsterende illustratie op van de liberale dictatuur waarin we beland zijn: ook al heeft Elbers geen enkel misdrijf gepleegd, zowel Bart Somers als de voorzitter van het VAF lieten weten dat zijn voordracht voor het bestuur van dat VAF zou ‘geweigerd’ worden. Er is dus een zogezegd ‘onafhankelijke’ instelling die belastinggeld uitdeelt voor filmprojecten, en die wordt geleid door ‘onafhankelijke’ bestuurders, maar als die bestuurders de meningen van het linksliberale regime niet delen… dan komen ze er niet in.

Die aankondiging van weigering door het VAF heeft wellicht het lot van Elbers binnen het VB beslist, want Tom Van Grieken en co wisten nu dat deze zaak nog met veel plezier gedurende maanden zou verdergezet worden, en dat men uiteindelijk wellicht zelfs zou moeten procederen om Elbers toch nog in dat VAF te krijgen. Een groter cadeau kon men Somers&Co niet geven. En dus liet het VB Elbers vallen.

Voor de vrije meningsuiting is het alweer een zwarte dag. Rond alle linkse meningen, of het nu over multikul of misdaad of homo-optochten of gendergezeur of corona of klimaat gaat, wordt steeds meer een muur van censuur, intimidatie en repressie opgetrokken. Die muur is zo sterk, dat zeker inzake homofilie elke afwijkende gedachte stilaan als misdadig wordt beschouwd.

Maar ook voor vele traditionele Vlaamsnationalisten is dit een zwarte dag. Want Jef Elbers is niet de eerste de beste: dit is een monument binnen de harde rechtse nationalistische beweging, een trouwe steunpilaar van de oude VMO en het oude Vlaams Blok, een ‘oude getrouwe’ waarvan de erecode binnen de nationalistische beweging zegt dat je die niet en nooit laat vallen. Elbers heeft doorheen de decennia met zijn openlijke steun voor het VB professioneel een zware prijs betaald. De nieuwe jonge partijleiding heeft zich vandaag alweer geen nieuwe vrienden binnen de beweging gemaakt.

13 comments

 1. Ik vond de commentaar van Jef Elbers nog gematigd. Vlaams Belang gaat nu ook door de knieën voor het satanische liberalisme, zeer teleurstellend! Gay-prides zijn pervers en decadent. Een homoseksuele man heeft 60 keer meer kans om aan hiv te lijden dan een heteroseksuele man omdat ze zo veel seksuele partners hebben. De propaganda voor rassenvermenging in advertenties en reclame, de transgender en homo-agenda, de anti-blanke haatcampagne van de media en de promotie van pornografie dragen er allemaal toe bij dat wij als Europeaan een demografische winter doormaken. Er is geen politieke oplossing meer. Vlaams Belang is niet radicaal genoeg en democratie als politieke systeem wordt een struikelblok als de allochtone bevolking in aantal blijft stijgen. We worden als Europese volk vervangen en we staan erbij en kijken ernaar.

  1. Helemaal akkoord Sebastiaan. Bekijk de overvloedige reclame op tv. Zelfs voor bv boter moet en zal er een ahum een gekleurd iemand bij zijn. Waarom toch gaat TVG zo vlug door de knieen. HET HELPT NIET! Ik verwijs ,naar de ‘zaak’ Carrera Geens. Uit de partij gezet. Voor wat ?? En haar vele kiezers dan??? Ook buiten..Komaan, trek je stoute schoenen en hang NU jullie Vlaamse leeuw buiten. Leg onze vlag ook in je auto !!Ik heb het nu écht wel gehad hoor.

  2. Dat heb je bijzonder goed en duidelijk verwoord Sebastiaan. Iedereen zou dat moeten in zijn mailbox krijgen.

 2. Niet moedig van Tom Van Grieken. Gaat nu ook het VB met de bollen bloot voor het corrupte establishment?

  1. De enige redding voor het VB zou zijn om alle liberalen zoals Van Rooy eruit te gooien en Van Grieken te vervangen door Dries.
   😆

 3. Goei artikel.
  Vooral dit:
  “De nieuwe jonge partijleiding heeft zich vandaag alweer geen nieuwe vrienden binnen de beweging gemaakt.”

  Ik denk dat mensen als Van Rooy, Van Grieken de partij teveel in de richting van het links-liberalisme aan het sturen zijn.
  Hun enige standpunt is anti-islam, maar dan wel om de simpele reden dat Islam niet liberaal genoeg is. (Islam verdedigt de gelijkheid man en vrouw niet, Islam verdedigt secularisme niet etc)
  Verdediging van het heteronormatieve gezin, of van het etnische element waaruit Europeanen nu eenmaal zijn opgebouwd, is al lang niet meer de focus van de partij.
  De anti Vreemdelingen partij die Grote Kuis ging houden is er nu één die de islam vooral verwijt dat ze niet meegaan met de tijd waarin slut pride en gay pride het summum van Westerse waarden zijn.

  Enkele jaren geleden gooide men uit het VB een hoopje mensen omdat ze foute FB-pagina’s liketen. Dan werd Carrera Neefs eruitgebonjourd. Nu wordt de steun aan Jef Elbers weer ingetrokken.
  Alsof het hierbij zal ophouden?
  VB, met haar liberaal-georienteerde kritiek op islam, rest niks anders meer dan continu janken wanneer ze racist of homofoob genoemd worden.
  In plaats van de rug te rechten en zich van beledigingen niks aan te trekken, neemt men het waardendiscours van links over.
  De NVA is voor velen overduidelijk de nieuwe Cd-enV. Wat voor velen nog duidelijk moet worden, is de vaststelling dat VB de nieuwe NVA aan het worden is.

  1. Inzake Vlaamse overtuiging en respect voor de overleden Vlaamse activisten scoort N-VA even slecht als de OVLD.
   N-VA heeft ondertussen afscheid genomen van haar Vlaamse roots zo blijkt uit het hiernavolgend verhaal.

   Zo kreeg de voorzitter van het Vlaams parlement, mevrouw Liesbeth Homans, dezer dagen bezoek van ene mevrouw Regina Sluszny, voorzitter van het Forum van Joodse organisaties. Blijkt dat mevrouw Sluszny het niet pikte dat er in een publicatie van het Vlaams Parlement eervolle aandacht werd geschonken aan de figuur van wijlen August Borms, Vlaams patriot, geëxecuteerd tijdens de repressie, op bevel van de Belgische staat, wegens collaboratie. Dat het forum bedenkingen heeft en die uit is haar democratisch recht net zoals eenieder vrij staat haar bezwaren/bedenkingen niet te delen. Maar dat is niet de reden van deze posting. Het feit dat een democratische instelling als het parlement zich bij monde van haar parlementsvoorzitter, mevrouw Liesbeth Homans, de wet laat dicteren door een extra parlementaire organisatie is pas zeer verontrustend en onaanvaardbaar in een democratisch regime. Het geeft de perceptie dat, in casu onderhavige joodse organisatie over een vetorecht beschikt mbt de werking en het beleid van het Vlaams parlement.
   De dubieuze beslissing van voorzitter L., Homans om het speciaal themanummer dat het 50-jarige bestaan van het Vlaams Parlement herdenkt, gedrukt in 20 000 exemplaren te laten vernietigen, wegens een vermelding van twee Vlaamse activisten met een oorlogsverleden, louter en alleen wegens protest van een joods forum, is minstens disproportioneel en per uitbreiding te associëren met de fameuze boekenverbranding op 6 april 1933 in nazi-Duitsland.
   Toen werden joodse werken verbrand omdat die niet overeenstemden met de nieuwe beleidsideologie. Beide extreme beslissingen zijn laakbaar.

 4. Vrijdenkers delen hun weerzin tegen dogma’s. Criminaliseer de vrijdenkers en de democratie smelt als sneeuw voor de zon. Bart Somers en Jan Jambon zijn al in geslaagd om de volksvertegenwoordigers van de meerderheid, in het Vlaams Parlement, de zwijgplicht op te leggen. Maar de repressie van het vrije woord staat ook op de agenda. Naar aanleiding van een banaal interview over homoseksualiteit met Jef Elbers in de krant De Standaard, wordt nu Voorzitter Tom van Grieken, Vlaams Belang, onder druk gezet, om op zijn beurt de zwijgplicht binnen zijn partij te implementeren. Volgens de politiek correcte links liberale elite en dito media behoort homoseksualiteit blijkbaar tot een normale en natuurlijke seksuele beleving. Dat is uiteraard hun recht. Maar hun controversiële overtuiging dwingend proberen op te leggen aan een vrije en democratische multireligieuze samenleving is een criminele totalitaire beleidsdaad. Minstens een misdrijf op de vrijheid van religie. Wanneer krijgen we dan een democratisch tegensprekelijk debat over onderhavig thema op televisie? Ik kijk uit naar de mening en argumenten van biologen, bedienaars van de christelijke, katholieke, joodse en islam religies en uiteraard naar minstens een hetere M/V en een homo M/V deelnemer. In alle nederigheid moet ik bekennen niet te begrijpen dat onze schepper alle fysieke organen voor een seksueel verkeer tussen mannen en vrouwen geschapen heeft en zou blijkbaar nagelaten hebben rekening te houden met de wensen/geaardheid van homoseksuelen. En wat antwoord kunnen de politiek-correcten dan verzinnen voor de pedofilie? Een deviante vorm van seksuele beleving of niet? Quid de bigamie. Wat is het probleem met die geaardheid? En last but not least: iedereen mag kritiek leveren op het celibaat, overspel of bigamie, maar wie afstand neemt van de homoseksualiteit, zoals in de case Jef Elbers, wordt door de kalief Bart Somers (OVLD) en zijn leerlingen/persorganen gedemoniseerd. Is dat nog normaal? Hoe verklaart de onderhavige voorkeur status van die groep? Hypocrisie, quand tu nous tiens […]
  Tot slot: Vrijdenken is onlosmakelijk verbonden met vrijheid van menings- uiting.
  Om vrij te kunnen denken, is een open wisselwerking met de omgeving noodzakelijk. Immers, pas dan kan een eigen, onafhankelijke mening worden gevormd, getoetst en herzien. Daarom ook, dienen zoveel mogelijk meningen, feiten en ideeën toegelaten te worden tot het publieke domein. Logisch gevolg hiervan is dat Vrijdenken onverbrekelijk is verbonden met de vrijheid van meningsuiting. (Bron vrijdenkersforum.nl).

 5. Zwak van het VB , steun uw mensen door dik en dun .
  Het stelt me dik teleur dat u dit monument laat vallen :(

 6. Dat is een pragmatische oplossing want Jef Elbers zou toch enkel maar continu door de woke-pipo’s & pipa’s tegengewerkt geweest zijn onder het mom van mismeesterde, pensée unique (sens unique) vermeende PoCo-ontaarde …”verdraagzaamheid”(sic) .Maar het zweemt wel naar gedwee opportunisme, dat wel. Alles wat vermeende KUL-tuur aangaat is door PoCo-gutmenscen mismeersterd, dus wat baat er enkele nog ter zware sanctie ; op streng subsidie dieet zetten zodat hun PoCo-propaganda discours aan duigen valt……

 7. Niet de individuele mening van Jef Elbers is een probleem wel het kopiëren van het links liberale antidemocratische eenheidsdenken (la pensée unique). Het Vlaams Belang dreigt te vervellen tot een nieuwe Belgo-Vlaamse systeempartij. In China worden dissidenten opgesloten omdat ze protesteren tegen de staatsdictatuur. Laat ons solidair zijn met de verdrukten en zij die zich beroepen op de democratie en de vrije meningsuiting ipv te collaboreren met de verdrukkers en eenheidsdenkers. De guillotine hanteren om Vlaamse dissidenten & patriotten (Jef Elbers) te offeren, als tribuut, aan de Belgicistische intolerante goden, staat gelijk met het plegen van een karaktermoord (eufemisme). Het VB staat voor een cruciale keuze: kiezen voor de democratie of voor het corrupte establishment. Wie verklaarde ook nog recent:”We moeten luisteren naar de kiezer?” Juist, een unieke kans om nu deze wijze woorden in daden om te zetten !
  Beantwoorden

 8. Een onverstandige beslissing van het VB om Elbers te laten vallen. Het gaat hier idd niet enkel om Elbers, maar vooral of men in Vlaanderen nog een afwijkende(tov de poco) mening mag hebben. VB heeft hier toegegeven de de poco-politici(en hun gevolg), en dit zal in de toekomst tegen hen worden gebruikt.

Comments are closed.