Dagblad Trouw wenst verbod op oppositiepartij PVV

Afgelopen weekeinde verscheen op een prominente plek in Dagblad Trouw een opmerkelijk verzoek. Cees van der Laan schreef in zijn hoofdredactioneel commentaar dat wat hem betreft de Partij voor de Vrijheid (PVV) gewoon verboden moet worden. Dit zou volgens van der Laan ‘in licht van artikel 1’ wel mogelijk moeten zijn en hij richtte zich daarna tot het Openbaar Ministerie om dit initiatief te nemen. Van der Laan kreeg als reactie op zijn woorden veel kritiek te verwerken van democraten en activisten voor de vrije meningsuiting.

De PVV staat op dit moment op een tweede plek in de peilingen voor de aankomende Tweede Kamerverkiezing van 17 maart 2021 en wordt duidelijk gevreesd door de leugenpers. Op het moment loopt er heuse campagne tegen de partij en voorman Geert Wilders, omdat de grootste partij de VVD straks bij een uitslag moeilijk om de PVV lijkt heen te kunnen. Vandaar dat overal het geluid klinkt dat met de PVV niet valt samen te werken, of erger nog, zoals in de Trouw verscheen, gewoon verboden moet worden.

Het is overigens niet erg lastig na te gaan waar dergelijke verzoeken tot verbod werkelijk vandaan komen. Alle grote Nederlandse dagbladen, waaronder Trouw, zijn in handen van twee Belgische mediabedrijven.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.