‘De Andere Krant’ met uitgave over de media

Het alternatieve nieuwsmedium ‘De Andere Krant’ brengt onregelmatig nummers uit met een specifiek onderwerp. Deze worden dan bovenal in Nederland, maar ook in Vlaanderen, door vrijwilligers verspreid. De nieuwste uitgave staat helemaal in het teken van de media en richt zich op de rol van de grote mediabedrijven en hun kranten, tijdschriften en televisiezenders in Nederland en wat hun rol is in het kneden van de publieke opinie. Er staan o.a. opinieartikels, journalistieke schrijfsels, vraaggesprekken en boekentips in deze krant.

Deze uitgave barst van de interessante inzichten, zo valt te leren dat de Nederlandse krantenmarkt bijna helemaal in handen is van twee Belgische ondernemingen, namelijk Mediahuis en DPG Media. Elders in de krant wordt erop gewezen dat juist de overheid de grootste producent is van nepnieuws, stilgestaan bij het verraad van de Australische journalist Julian Assange door de media en doet klokkenluider-journalist Udo Ulfkotte een boekje open over hoe journalisten zaken manipuleren.

De Andere Krant is een initiatief vanuit de stichting KnowledgeMatters. Het doel van De Andere Krant is om het publieke debat te verbreden en de Andere Kant van het nieuws te tonen. Waar veel media meer onderdeel van het machtssysteem (b)lijken in plaats van deze macht kritisch te volgen zijn wij totaal onafhankelijk. De krant heeft geen winstoogmerk en wordt tegen de laagst mogelijk kosten gemaakt en verspreid.

Bron: De Andere Krant

3 comments

  1. Die regio Gouda kan dan ook wel wat frisse nationalistische propaganda gebruiken, zij het dat dit vrij laat is, gezien het feit dat de oude kaasstad Gouda is verworden tot een rifneger-bolwerk alwaar de misdaad en het misbruik van sociale voorzieningen welig tieren. Van kaasstad tot dwaasstad, Nederland en met name de Randstad in de opmaat naar derdewereld-regio.

  2. Er is in de regio gouda ook een krant . Die heet gezond verstand. Lidmaatschap is 75 euro en dan krijg je 24 kranten per jaar. Waarin de juiste uitleg wordt gegeven ipv de eenzijdige linkerkant. Van de media. Ik zou zeggen zoek het is op op internet en word lid. Je zal versteld staan van wat er allemaal uit de media gehouden wordt. Het is ene linkse klerezooi in alle landen .

Comments are closed.