‘Het gaat om u’: PVV met uitgebreid verkiezingsprogramma naar kiezers

De Partij voor de Vrijheid (PVV) staat helemaal klaar voor de aankomende Tweede Kamerverkiezing van 17 maart 2021, waarbij lijsttrekker Geert Wilders de grote uitdager is van (nu demissionair) minister-president en VVD-lijsttrekker Mark Rutte. De partij heeft een partijprogramma van 52 bladzijden, met daarin opvattingen en uitweidingen over twaalf onderwerpen, die ze aan de kiezers weten te presenteren. De kandidatenlijst is met 50 namen ook helemaal gevuld, met daartussen geroemde volksvertegenwoordigers als Martin Bosma, Fleur Agema en Vicky Maeijer. Op dit moment staat de PVV op 25 zetels in de peiling, een winst van 5 zetels.

Het partijprogramma van de PVV is in 12 onderwerpen onderverdeeld, waarbij de belangrijkste duidelijk met cultuur en tradities, veiligheid, immigratie en integratie van doen hebben. De PVV werpt zich op als verdediger van de uitgebuite autochtone werkenden door o.a. de voorrang voor statushouders op autochtonen bij het toewijzen van huurwoningen tegen te gaan en discriminatie van autochtonen op de arbeidsmarkt (zgn. positieve discriminatie) niet als wenselijk te zien.

Een duidelijke boodschap blijft terugkeren met ‘het terugdraaien van de islamisering van ons land’, dat is volgens de PVV ‘het allerbelangrijkste dat nu in Nederland moet gebeuren.’ Als beleidskeuzes om dit in gang te zetten ziet de partij o.a. gedwongen remigratie, maar ze wil ook dat vrijwillige remigratie wordt bevorderd. Daarnaast zou er een nieuw Ministerie van Immigratie, Remigratie en De-islamisering (IRD) moeten komen als het aan de PVV ligt.

Ook heeft de PVV een duidelijk democratische agenda, zo zet de partij in op een gekozen burgemeester en wenst daarnaast een laagdrempelig bindend correctief referendum. De geopolitieke standpunten zijn niet in een hokje te stoppen, zo vindt men de NAVO van groot belang voor Nederland, maar zonder Turkije. De partij ziet het niet in het belang van Nederland slechte relaties met de Russische Federatie te hebben en zet in om deze met het land te verbeteren.

Het verkiezingsprogramma 2021 – 2025 van de PVV ‘Het gaat om u’ kunt u hieronder in de volledigheid lezen.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.