Politie arresteert mensen vanwege Vlaamse leeuw

Zelfstandigen hadden opgeroepen om gisteren te verzamelen op de Heyzel voor een protestkaravaan met auto’s naar Brakel, waar De Croo woont. Ook Vlaamsgezinde mensen trokken erheen om uit solidariteit mee te rijden. Tot hun grote verbazing werden ze lastig gevallen, geïntimideerd en bedreigd door de politie, die eiste dat ook maar de kleinste afbeelding van een Vlaamse leeuw zou verwijderd worden en dat een vlag met de Vlaamse leeuw zelfs aan de politie zou afgegeven worden.

Toen dat geweigerd werd, omdat een Vlaming in Vlaanderen het recht heeft zijn Vlaamse leeuw vreedzaam te tonen waar en wanneer hij dat wil, besloot de politie met lachwekkend groot machtsvertoon op te treden. Er werden illegaal arrestaties verricht, omstaanders die filmden werden eerst bedreigd en dan ook aangehouden, de Vlaamse leeuwenvlag werd gestolen en niet teruggegeven. De beelden spreken voor zich.

https://www.facebook.com/reactnieuws/videos/861894471279940

Parking C van de Heyzel ligt op het grondgebied van de Vlaamse gemeente Grimbergen, mede bestuurd door de N-VA en ex-VB’er Bart Laeremans. De politie van Grimbergen was bij de illegale arrestaties en het stelen van de Vlaamse leeuwenvlag aanwezig, en ging er dus blijkbaar mee akkoord. Vlaamsnationalistische bestuurders die de Vlaamse leeuw laten verwijderen, het is weer eens wat anders…

Op Facebook doet een jongen die in de buurt stond en illegaal aangehouden werd zijn verhaal:

‘Zondag 13 december: de dag dat ik dankzij (naam)wist dat er een mooie protestrit werd georganiseerd van de Heizel in Brussel naar Brakel (waar de eerste minister woont).Dit in naam van alle zelfstandigen, met in de hoofdrol de kappers, beautysalons, horeca, enz.Ik twijfelde geen seconde om in dit mooi initiatief in te stappen, dus reden we naar Brussel samen.Aangekomen was alles netjes georganiseerd en werden de covid-19 maatregelen gevolgd. (Naam) ging effe goeiedag zeggen bij een paar vrienden, dus ik ging uiteraard mee.Daar aangekomen en even babbeltje te slaan met haar vrienden/kennissen werd er door de organisatie tumult gemaakt over een Vlaamse leeuw op een 2-tal mensen hun kledij, wat ik erg bizar vond…

Ik bekeek het al bij al op een afstand totdat ineens er een zware overmacht van politiemensen in pantser toekwamen en, diezelfde mensen waar ik rustig mee stond te praten daarvoor, begonnen op te pakken…Enkel en alleen omdat er een Vlaamse leeuw zichtbaar was…Geen geroep, geen gescheld, geen weerspannigheid, helemaal niks.Zelfs mensen die in hun auto zaten werden eruit gehaald en als criminelen behandeld!

Ikzelf, en dat weet iedereen, als iemand die niet Vlaamsgezind is, werd lukraak tegen de combi begeleid, geboeid, bezittingen ontnomen en meegenomen voor opsluiting.Mensen die toevallig naast de “criminelen” stonden geparkeerd, waarvan 1 persoon een mondmasker met een Vlaams leeuw droeg, werden ook ingerekend.Op weg naar Etterbeek dan maar, eerst vertelden ze ons dat we naar Gent zouden gevoerd worden.1 iemand moest dringend naar de WC, maar dat werd in dovemansoren onthaald.Daar aangekomen zagen we erg veel politie en werden we gelukkig wel goed behandeld.Van de mogelijkheid tot een telefoontje was er nochtans geen sprake, en 1 persoon had medicatie nodig, dat werd ook genegeerd.De reden waarom we werden meegepakt zou worden “verstoring van de openbare orde”.Dat kruisten ze effe snel aan op hun amateuristisch papiertje.Ik hoorde hen zeggen dat het moment van vrijlating 19u zou zijn.We werden om 13.30u reeds ingerekend.

Ik vind dit een erg onrustgevende evolutie!Vandaag is het om een Vlaamse leeuw, morgen is het om een geel vestje, de dag daarop om een bord waarop staat dat je niet akkoord bent met de regering.Allemaal verschillende zaken, maar de gemakkelijkheid waarmee mijn vrijheid werd ontnomen doet mij erg schrikken! Is dit de zogenaamde democratie? Dat die allang naar de klote aant gaan was, wist ik al, maar dit?? Het is uiteindelijk een “verloren” namiddag/avond geworden, maar zo bekijk ik het niet. Best leuke gesprekken gehad en vooral erg veel geleerd over hoe beperkt onze vrijheden wel zijn. Een klacht naar comité P volgt zeker, aangezien ik ben opgesloten zonder reden. Dergelijke acties heb ik nog nooit gezien in Anderlecht, Molenbeek, e.d. meer. Misschien moeten ze daar eerder eens de grote man/vrouw gaan uithangen. De prioriteiten liggen zoals altijd op de verkeerde mensen en locaties. En wees maar zeker dat politieagenten dit zeker ook weten! Erg jammer dat ik de rit niet hebben kunnen meedoen, desondanks de bekrompenheid van de organisatie. Op naar de volgende!’

Ook elders in het land werden Vlaamsnationalisten onwettig geïntimideerd. Een werknemer van Vlaams Belang getuigt: ‘ De blauwe pakkemannen van premier Alexander De Croo zien liever geen solidariteitsbetuiging van het Vlaams Belang. Verbieden partijsymbolen, verbieden onze Vlaamse Leeuw (zelfs op de mondmaskers – sic ) en ook nog eens in het begin de zwarte vlaggen. Allen de identiteitskaart gefotografeerd (ook van parlementsleden Kristof Slagmulder en Pieter De Spiegeleer). Vrije meningsuiting in het belgiekske ? Ik waande mij in Wit-Rusland. Waarvoor is De Croo bang ?’ Ook hier dus manifest onwettige politiepraktijken: de politie mag pas de identiteit controleren als er een concrete aanleiding of verdenking is. Zomaar de identiteit controleren van burgers en parlementsleden, als die naar een publiek aangekondigde manifestatie komen, kan je enkel intimidatie noemen, en dat is alweer onwettig.

12 comments

 1. Vreedzame burgers die zich klaar maken voor een betoging worden om 13u30 administratief aangehouden en tot 18.00 u van hun vrijheid beroofd (zie supra). Die burgers zijn Vlamingen en bevinden zich op een parking op het grondgebied van de stad Brussel (Heizel). Verzwarende omstandigheid de betogers zijn Vlaamsgezinden en zijn bezit van de nationale vlag van de Vlaamse gemeenschap. Vlaamse symbolen op Brussels grondgebied is voor de police de Bruxelles niet minder dan een casus belli tegen de “République populaire de Bruxelles”. Een oorlogsverklaring dus, en prompt worden de Vlamingen zonder pardon gearresteerd door de Brusselse tsjeka en naar de beruchte Brusselse (Loebjanka) gevangenis afgevoerd . Vergelijk nu even met een zaak waarin, een agent van de federale politie het slachtoffer werd van een diefstal met geweld, gepleegd door (allochtone) jongeren, in de metro van Brussel. Twee verdachten werden opgepakt, maar werden na verhoor vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Bron “Het Nieuwsblad”. VL-Pacifisten worden, als politieke gevangenen, minsten 4u30 in een cel gedumpt en plegers van zware misdrijven na verhoor terug in de vrije natuur. De reden van de verschillende aanpak: de Vlamingen pleegden een politiek misdrijf en de allochtone verdachten een misdrijf van gemeen recht. Rechtspraak volgens de marxistische codus.

 2. Zondag 13 december 2020 Zelfstandigen hadden opgeroepen om gisteren te verzamelen op de Heyzel voor een protestkaravaan met auto’s naar Brakel, waar De Croo woont. Brusselse Knokploeg in politie-uniform komt betogers illegaal intimideren en illegaal van hun vrijheid beroven.
  In een democratisch regime heeft de burger het recht vreedzaam te betogen. Niet in Brussel dus. Waarom ? Graag een reactie van de minister van Binnenlandse Zaken. Wanneer gaat de regering De Croo vreedzame burgers eindelijk eens beschermen tegen het illegaal geweld van de politiemilities in Brussel?
  Disproportioneel en illegaal geweld, abusieve arrestaties, het handelsmerk van de politie in de hoofdstad van België. Welkom in het Belgisch Chicago aan de Zenne. Ondertussen heeft het Brussels parlement het wangedrag van de Brusselse pandoren als een structureel probleem erkend en veroordeeld. Al te lang al is de burger het slachtoffer van een schrijnend normenbesef bij de Brusselse pandoren. Het lijkt wel een zooitje ex-buitenwippers van louche bars die een werkstraf uitzitten bij de Brusselse politie. Minstens een gebrek aan waarde- en normenbesef als ik het relaas in supra over hun agressieve interventie lees. Misschien ook nog het resultaat van een falende opvoeding tijdens hun jeugd. Alleszins een schrijnend gebrek aan kennis van de individuele grondwettelijke rechten van de Belgen en de Mensenrechten. Cursussen “elementaire beleefdheid en mensenrechten” staan nu op de agenda van het Brussels parlement. Niets te vroeg als je het mij vraagt. Ik zou graag eens het strafblad van die Brusselse knokkers erop nalezen.
  Vraag 2: aan de minister van Binnenlandse Zaken. Kunt u een commissie gelasten, met minstens een lid van de Liga van de Mensenrechten, om te onderzoeken, waarom en in welke omstandigheden de arrestanten op 13 december 2020 werden opgesloten?

 3. In theorie moet de politie de burger en zijn grondwettelijke rechten beschermen. Niet bij de Brusselse politie. Bij deze is nogmaals bewezen dat niet alleen allochtonen het slachtoffer zijn van racisme, pesterijen en intimidaties door de Brusselse politie maar eveneens de Vlamingen. Haat tegen Vlaamse symbolen en de Nederlandse taal is van oudsher mainstream bij de Brusselse politie. Wijlen minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) heeft tijdens zijn ambtsperiode nagelaten orde op zaken te stellen. Waarvan akte. Met elf juli, Vlaamse feestdag, zitten Vlaamse excellenties en politici (farizeeërs en tollenaars) samen met Brusselse Vlamingenhaters broederlijk op het Brussels stadhuis te pintelieren tijdens een receptie. Ondertussen orakelen onze Vlaamse politici dat Brussel de hoofdstad van Vlaanderen is. Terwijl de Vlamingen er elke dag onverminderd geconfronteerd worden en blijven met Brusselaars en openbare instellingen, die er een erezaak van maken, de Nederlandse taal te negeren en de Vlamingen te misprijzen. De Vlaamse media en Vlaamse politici doen hypocriet alsof ze doof en blind zijn en laten na de discriminaties en daden van racisme waarvan de Vlamingen het slachtoffer zijn aan te klagen. CD&V, SP-A en OVLD hebben zich zelfs bij de fake splitsing van Halle Vilvoorde verzet tegen de oprichting van een volwaardig nieuw Vlaams gerechtelijk arrondissement. Tot onze scha en schande kunnen we alleen maar vaststellen dat het vertrouwen dat de Vlamingen schenken aan Vlaamse beleidspartijen nooit geleid heeft tot het verwerven van gelijke burger- en culturele rechten. En er dus ook geen einde kwam aan het anti-Vlaams ressentiment en dito discriminaties in Bruxelles. Ik denk dat Vlaanderen de enige natie in de wereld is waar Vlaamse beleidspolitici beschaamd zijn over hun Vlaamse identiteit en daarom hebben verkozen de strijd voor gelijke burger- en etnische rechten op te geven. Deze zelfhaters laten dus bewust hun mensen/kiezers in de steek om te flirten met de MR, Ecolo etc. Zie de Zweedse coalitie en momenteel de Vivaldi coalitie. Vandaar ook dat de Vlaamse particratie/oligarchie referenda afwijst. Quid Vlaamse symbolen? In het gereputeerd Jacobijns Frankrijk heb ik in Frans-Vlaanderen op officiële gebouwen, straatnaamborden en handelszaken talrijke afbeeldingen met de Vlaamse Leeuw waargenomen. De Vlaamse identiteit is aldaar blijkbaar meanstream. In Frankrijk werd ik door de politie nog nooit verontrust met een leeuwevlagske op de auto. Dat kan alleen in het onverdraagzame Bruxelles en Wallonie. Het is dan ook opmerkelijk dat toen de Waalse politie (Charleroi) tijdens het ranselen van een burger in een politiecel, eentje het nodig vond om fier als een gieter de Hitlergroet te brengen, de reactie van de media en politiek lauw bleef. Hoe zegt men ook weer in het Frans:” Nostalgie quand tu nous tiens”.

  1. Het was in het Vlaams Brabant zelfs.
   Machtsvertoon van de politie niet te doen een echte schande

 4. Agenten zien de Vlaamse Leeuw als een een politieke symbool tegen het huidige rood liberale regime. Politiediensten zijn, net als de media en justitie, een onderdeel van de ‘staat binnen de staat’, die dit rood liberale regime in stand moeten houden. Ik geloof al lang niet meer in de integriteit en de goede intenties van de overheid en zijn ordediensten. Politiediensten die in Vlaanderen de grondwet aan hun laars lappen zijn al een lange tijd een trend. Controle en dwang, een voortzetting van de Stasi methoden, maar nu in het zogenaamde ‘vrije’ Westen. Het boek ‘1984’ wordt werkelijkheid. We worden geleidelijk aan een tweede Soviet-unie.

 5. Het is vijf voor twaalf om acties te organiseren tegen deze coronadictatuur…. Onze vrijheden zijn aan het wegsmelten als sneeuw onder de zon. Het cultuurmarxisme wordt steeds driester onder voorwendsels als corona, klimaatnoodtoestand,….

 6. Gaan NVA en VB deze maal uit hun kot komen? Inzake Corona worden zij m.i. meer en meer medeplichtig. Het is het moment om hieraan iets te doen, willen je het vertrouwen niet verliezen.

  1. Klopt. Geen enkele politicus wil de zwarte piet toegespeeld krijgen. Het is ook tijd om de verantwoordelijkheden van onze experten eens onder de loep te nemen. Wat hebben zij gedaan, sinds 2003, ter voorbereiding van een voorspelde crisis ? Wie heeft eventueel onderzoek afgeremd ?

  2. De grootste lafaards zijn de nva zij huilen mee met wolven willen de macht samen met ps waar zijn hun Vlaamse roets.

 7. Als we hier niet kort op de bal spelen, en onze Vlaamse politici hier niet luidruchtig op reageren, zijn we binnenkort als Vlaming persona non-grata in eigen land.
  Alle vrijheidsbeperkende maatregelen zijn nog maar het begin van wat er gaat volgen op de “klimaatnoodtoestand” van de VN en de EC.

 8. Met de ‘liberalen’ (de m/v/x’en van dé vrijheid) samen met de rood-groene Van Ranst-club glijden we af naar een dictatuur waar Vlamingen niet thuis zijn. Herinner de gelanceerde B-campagne van Alexander de Croo: “11 miljoen belgen samen tegen corona !” met een driekleur op hun mondkapje. Een Vlaamse Leeuw past niet in deze unitaire staatsgreep.

Comments are closed.