Minister Kajsa Ollongren (D66) is vanwege complicaties na een operatie voor een nog onbekende tijdsduur ontheven uit haar functie van minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ook is ze voorlopig geen vicepremier meer. Ollongren kwam de laatste tijd vooral in het nieuws met een door haar ministerie gefinancierde nepnieuws-studie en hierop gebaseerd beleid dat desinformatie moet bestrijden. Ook ReactNieuws belandde op het lijstje met foute websites, die niet de goedkeuring van Ollongren dragen. Staatssecretaris Raymond Knops volgt Ollongren tijdelijk op. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Wouter Koolmees, wordt vicepremier.

Sinds begin oktober zit Ollongren ziek thuis, dit kwam pas voor het grote publiek naar buiten toen ze afgelopen woensdag niet aanwezig was tijdens het begrotingsdebat van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De nieuwe situatie duurt in ieder geval tot de kerstvakantie. Knops en Van Veldhoven, die het onderdeel Wonen oveneemt, zijn vanmiddag op paleis Huis ten Bosch door de koning beëdigd tot minister. Ollongren zal volgende week zaterdag niet op het D66-congres in Breda aanwezig zijn.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Kajsa Ollongren minister af vanwege ziekte”

  1. Opgeruimd staat netjes! Je mag iemand niet doodwensen, maar dit komt goed uit! Nu de rest nog!

Trending

%d bloggers liken dit: