Ondanks de naar boven gekomen feiten over de bemoeienissen van politieke tegenstanders van de PVV-voorman Geert Wilders met zijn vervolging, gaat het hoger beroep gewoon verder en wordt het proces dus niet gestaakt. Het hof denkt nog wel na over de stellingen van de verdediging en komt op 11 oktober met een oordeel hierover. Geert-Jan Knoops, een van de advocaten van Wilders, vroeg deze week vanwege deze onthullingen, om het proces per direct te staken, maar daar gaat het hof niet in mee.

Na overleg met de voorman van de PVV ziet het ernaar uit dat zijn advocatenteam heeft besloten verder met de rechtszaak te gaan en de rol van het Openbaar Ministerie in de vervolging te laten voor wat het is. Het Openbaar Ministerie houdt nog steeds vol dat het geheel zelfstandig te werk is gegaan en dat er geen sprake is geweest van oneigenlijke bemoeienis met de strafzaak door het ministerie. De kwestie over de inmenging door topambtenaren heeft dan vooralsnog vooral in de samenleving veel emotie en bedenkingen losgemaakt.

Met de stukken over de bemoeienissen in zijn strafrechtelijke vervolging in de hand, deed de PVV-voorman eerder deze week aangifte tegen de officier van justitie en advocaten-generaal die betrokken zijn bij zijn strafzaak. Deze aangifte is binnengekomen bij het Openbaar Ministerie, zo liet men weten en deze is dan ook door het hof in het dossier opgenomen. Het landelijk parket van het OM gaat nu over tot het bestuderen van deze aangifte.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Wilders-showproces: hoger beroep gaat verder na onthulling inmenging topambtenaren”

  1. […] hoger beroep tegen PVV-politicus Geert Wilders doet in Nederland de nodige stof opwaaien, mede vanwege de onthulling dat door topambtenaren van ministeries met het Openbaar Ministerie is gesproken over de […]

Trending

%d