Opnieuw heeft RTL-nieuws de hand weten te leggen op geheime documenten en hieruit blijkt dat de bemoeienis van ambtenaren met het strafproces tegen Geert Wilders heel ver ging. Deze Topambtenaren drongen er bij het Openbaar Ministerie (OM) op aan om Wilders in de zaak over de ‘minder Marokkanen’-uitspraken zo stevig mogelijk aan te pakken en dit nog voor dat een beslissing tot vervolging door het OM zelf was genomen. Het is nog onduidelijk wat dit voor gevolgen heeft voor het lopende hoger beroep tegen Wilders, de politicus zelf noemt de onthullingen ‘schandalig’.

Eerder in het proces lieten tijdens getuigenverhoren zowel het OM als het ministerie en oud-minister Opstelten weten dat er geen overleg tussen beiden was geweest. Nu blijkt dat er niet alleen overleg was, maar dat tegen de opvattingen van het OM, topambtenaren er juist op aandrongen om oppositieleider Geert Wilders stevig aan te pakken. Zij noemden zijn uitspraken ‘kwaadaardig’ en ‘racistisch’ en een van hen vroeg zich af; “Is het OM wel overtuigd van de wenselijkheid en haalbaarheid van vervolging?”

De top van de ministeries in Nederland zijn politieke benoemingen en vallen onder de grip van wat wordt genoemd ‘het partijkartel’, oftewel de grote politieke partijen van Nederland. De topambtenaren die – hoewel er geen namen bekend zijn – zullen lid zijn van een van de partijpolitieke tegenstanders van de PVV. Dat verklaart waarom, terwijl de experts van het OM de uitspraken van Wilders ‘niet onnodig grievend’ vonden, er toch over is gegaan tot vervolging.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Wilders-showproces: Topambtenaren verzochten harde aanpak politicus”

  1. […] de naar boven gekomen feiten over de bemoeienissen van politieke tegenstanders van de PVV-voorman Geert Wilders met zijn vervolging, gaat het hoger beroep gewoon verder en wordt […]

  2. […] hiervan is dat tijdens het hoger beroep er documenten zijn opgedoken waaruit naar voren komt dat door ambtenaren is aangedrongen op de vervolging van Wilders en dit zou dan door deze medewerkers van het Openbaar Ministerie (OM) […]

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading