Uit documenten ministerie blijkt politieke vervolging Geert Wilders

De voorman van Nederlands grootste oppositiepartij Geert Wilders is het slachtoffer van een politiek proces. Uit documenten die RTL Nieuws in handen heeft gekregen van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt dat er wel degelijk politieke inmenging is geweest vanuit het ministerie en minister Ivo Opstellen (VVD) zelf. Hij heeft in een instructie aan ambtenaren gevraagd om de strafzaak tegen Wilders te bespreken, onduidelijk is nog wat er door hem precies over is gezegd. Eerder hadden topambtenaren én Opstelten zelf tijdens vertrouwelijke getuigenverhoren juist het tegenovergestelde beweerd.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft deze week aan de media geen antwoord willen geven op vragen, omdat de zaak Wilders onder de rechter is. Het OM heeft altijd volgehouden dat er geen politieke druk was en dat het zelfstandig het besluit heeft genomen om Geert Wilders te vervolgen. Dat blijkt nu dus niet waar te zijn en dat komt als een mokerslag aan voor de zittende macht en bevestigt critici die al tijden waarschuwen dat Nederland geen democratie meer is, maar een ‘bananenmonarchie’.

Voorman Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid reageerde na het inzien van de documenten direct voor de camera;

Wat ook nog uit deze documenten naar voren komt, is dat blijkt dat topambtenaren commentaar gaven en suggesties deden aan het OM zich beter voor te bereiden op de strafzaak tegen Geert Wilders, dit nog voordat een definitief vervolgingsbesluit was genomen. Ook liet het ministerie later persberichten van het OM aanpassen, omdat dat politiek beter uitkwam. In een goed functioneerde rechtstaat zou het OM los horen te staan van de politiek en zelfstandig behoren te opereren en zelf te besluiten wie wel of niet strafrechtelijk wordt vervolgd.

In juni van dit jaar maakte het advocatenteam van Geert Wilders, onder leiding van Geert-Jan Knoops, kenbaar dat men bewijs in handen had gekregen dat op het allerhoogste niveau is aangestuurd om Geert Wilders van de PVV voor de rechtbank te krijgen. De bewijzen hiervoor waren toen nog enkel in handen van de advocaten en dit werd toen door velen als onzinnig afgedaan. Nu is wel voor iedereen zichtbaar dat sprake is van een politiek proces.

3 comments

  1. Overduidelijk een politiek showproces in puur Stalinistische stijl

Comments are closed.