Advocaat van Geert Wilders: Juridische vervolging politiek geregisseerd

Als het waar is dan bewijst het dat in Nederland wel degelijk dissidente politici strafrechtelijk worden vervolgd enkele vanwege hun politieke opvattingen. Het advocatenteam, onder leiding van Geert-Jan Knoops, zegt bewijs in handen te hebben gekregen dat op het allerhoogste niveau is aangestuurd om Geert Wilders van de PVV voor de rechtbank te krijgen. Volgens Knoops heeft het Openbaar Ministerie (OM) daarover ook nog eens gelogen. Wilders spreekt van een politiek proces en wil een parlementaire enquête naar politieke beïnvloeding.

Geert Wilders van de PVV wordt vervolgd vanwege de ‘meer of minder’-uitlating over Marokkanen op een publieke PVV-bijeenkomst in 2014. De aanklacht tegen de PVV-voorman luidt onder andere als volgt: “Belediging van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat”. Op dit moment loopt een hoger beroep bij de rechtbank van Schiphol over de zaak.

Advocaat Geert-Jan Knoops bevestigde aan Dagblad Telegraaf dat het er alle schijn van heeft; „…dat men al in 2011 bezig was om een nieuwe aanleiding te zoeken om Wilders te laten struikelen.” Wilders was in juni 2011 net vrijgesproken van groepsbelediging en aanzetten tot haat en discriminatie van allochtonen. Het OM ging toen wederom tot vervolging over, maar zou die beslissing hebben genomen onder druk van toenmalig minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

De bron van de zware beschuldiging is een nog onbekende ex-ambtenaar die in 2011 werkzaam was bij het departement Veiligheid en Justitie. Hij heeft zelfstandig aangeklopt bij de advocaten van Wilders, omdat hij zich zorgen maakt over de procesgang en de waarheidsvinding. Volgens de ambtenaar vertelde minister Opstelten toentertijd dat het OM Wilders moest vervolgen omdat hij hen teveel voor de voeten loopt.

5 comments

  1. Net zo’n “politiek proces” als dat tegen de vorige versie van het huidige VB dus !

  2. Het Openbaar Ministerie liegt altijd en liegen over alles. De belangen zijn zo groot, dat in elk land elk Recht-systeem zo corrupt is als de pleuris. Zaken die verzonnen worden, doofpot affaires, dwalingen, media hype en noem het maar op. Bah bah bah. Het stinkt niet alleen van de Smog, maar voornamelijk van Politieke en Gerechtelijke corruptie.

Comments are closed.