[BREKEND] Moskeespijbelaar GTI Beveren vliegt van school wegens ‘extreemrechtse’ sympathieën

Half mei schreven we over de leerlingen die strafstudie kregen omdat ze weigerden een moskee te betreden. Ze kregen aanvankelijk geen strafstudie door de hetze op onze site, maar wel 4 dagen schorsing, samen met nog iemand anders die thuis was gebleven die bewuste dag en goed bevriend is met de twee anderen. Net tijdens de dagen van die schorsing zouden ze naar Parijs gaan met de school. Zij mochten dus niet mee en werden zo gestraft op de meest kleinzielige manier. Maar nu barst de bom: G. is definitief van de school gegooid wegens ‘extreemrechtse’ sympathieën.

Het GTI in Beveren overschrijdt een rode lijn. Zoveel is duidelijk. De ouders van G. kregen een aangetekend schrijven dat dochterlief niet langer welkom was in de vakschool vanwege haar sympathieën voor onder andere het Vlaams Belang en onze nieuswebsite ReActNieuws. Alles werd geplaatst onder de noemer ‘extreemrechts’. Dat ze de pagina ‘Dries Van Langenhove‘ ‘geliked’ heeft op Facebook, zal door de school dan ook niet in dank zijn afgenomen. Het is bovendien niet zo dat ze in de school rondliep met kentekens van rechtse organisaties. Facebook is haar leven buiten de schooluren en daar doet zij wat ze wilt, dat heet democratie.

De school overtreedt hiermee overduidelijk de antidiscriminatiewetgeving. Die stelt immers dat niemand kan gediscrimineerd – uitgeloten worden van de school in dit geval – op basis van religieuze, filosofische en politieke redenen. De school kan blijkbaar een goede jurist gebruiken. Van de klacht die tegen onze site zou worden ingediend, is niets van waar aangezien we nooit een schrijven mochten ontvangen omdat er niets is gebeurd waar men ons voor kán vervolgen en nu dit: iemand uitsluiten op gronde van politieke overtuiging?!? Het is de jongedame in kwestie die nu een gegronde klacht kan neerleggen tegen GTI Beveren als zij dat zou willen. En die wint ze op haar sokken.

Wie nu nog beweert dat ons onderwijs niet in linkse handen is, mag zijn mening toch gaan bijstellen. Leerlingen hun toekomst afnemen omdat ze de ‘verkeerde’ politieke overtuiging hebben? Werkelijk? Anno 2019? Een echte schande is het! Dit is ons onderwijssysteem onwaardig. En mocht de leerlinge in kwestie haar voeten vegen aan haar schoolwerk, dan stond ze misschien al wat zwakker, maar met een A-attest op zak kan men haar op dat gebied alvast niets maken. We volgen de zaak verder op!

Lees hier nog meer over de bewuste zaak.

6 comments

  1. “Discriminatie op basis van politieke overtuiging” zou blijkbaar betrokken zijn en dit op basis van één der negentien zogenaamde “beschermde criteria” die te lezen staan op http://www.unia.be. Maar of UNIA inderdaad werkelijk zou opkomen ter billijke belangen behartiging van Blanke Mensen lijkt me niet zo evident, al wordt die ,al of niet politiek benoemde, ambtenarij geacht dit wel te doen. Haar ouders kunnen wel zelf bij de Politie klacht neerleggen met partijstelling op basis van hogervermeld criterium en een advocaat raadplegen om die PoCo-school te laten dagvaarden op grond van “discriminatie op basis van politiek overtuiging”. Hopelijk is er schriftelijk bewijs want anders kan die PoCo-school zich achter politiek-correcte drogredenen verschuilen, kenmerkend voor PoCo-pipo’s en pipa’s.

  2. Ik neem aan dat de jongedame juridische actie onderneemt. Het volk krijgt immers wat het verdient.

  3. Onmogelijk. Uitsluiting kan niet zonder verhoor, zonder inzage, zonder clb, zonder…. Dus er moet veel voorafgegaan zijn! In het verlof kan je quasi niet uitsluiten. Wat is daar echt gebeurd???

  4. We leven in het huidige Europa al reeds in een neo communistische dictatuur, lees het boek of kijk de film 1984 op youtube maar eens, weet je exact wat ons te wachten staat! Met though police, new speak en thought crimes!

  5. En nu maar hopen dat de “lopende” minister van onderwijs Crevits deze antidemocratische discriminatie niet op haar beloop zal laten, al hoeven wij daaromtrent niet al te veel begoochelingen te koesteren. Leven wij écht in de 21ste eeuw?

Comments are closed.