In dit tweede artikel over de alternatief-rechtse en nationalistische beweging wil ik wat delen over verkiezingen van de laatste maanden die in een aantal Europese landen goed uitpakten voor rechts-nationale partijen. Hiermee wil ik voor de lezer een trend schetsen in aanloop naar de EU-verkiezingen eind deze week.

De conservatieve partij van Estland, EKRE, kreeg 20% van de stemmen en nam plaats in de regering. Een verdubbeling van het resultaat in 2015. EKRE heeft 5 ministerposten in de wacht gesleept waaronder economie en binnenlandse zaken. Dit resulteerde in lichte paniek bij de linkse media zowel in Estland als in de Angelsaksische pers. Dit omdat de leus van EKRE luidt “houd Estland Ests”. Een van haar prominenten, Ruuben Kaalep, leider van de jeugdafdeling en nu verkozen als Ests parlementariër, is een regelmatige gast op het onlinenieuwskanaal Red Ice en is een spreker geweest op het Scandinavische Scandza Forum, een volks-nationale denktank. Wat nieuwswaardiger was voor de Angelsaksische pers was dat Kaalep met Marine Le Pen op de foto ging met het ‘oke’-handgebaar. Volgens de media is dit tegenwoordig een ‘white power-gebaar’ en Le Pen zag zich gedwongen afstand te nemen.

Nabij Estland, in Finland, waren er ook parlementaire verkiezingen. Hier kwam de volks-nationalistische partij Perussuomalaiset, PeruS verkort en in het Nederlands ‘Ware Finnen’ op de tweede plaats, met slechts een zetel minder dan de grootste partij, de sociaal-democraten. PeruS kreeg 17,5% van de stemmen, en 39 van de 200 zetels. Dit wijst op een opmars van populistisch, volks-nationaal rechts in Finland. PeruS is in het verleden junior coalitiegenoot geweest in de Finse regering.

In Spanje waren er ook verkiezingen en de populistische partij Vox kreeg 10%. Dit is nieuw op het Iberische schiereiland, dat sinds de val van Salazar en Franco gedomineerd is door links tot extreem-linkse partijen. In buurland Portugal waren er tot voor kort nauwelijks keuzes voor de kiezer. Men kon kiezen voor de socialistische partij, de sociaaldemocraten of de communistische partij. Andere partijen waren haast niet vertegenwoordigd in het parlement. De PNR is een oude monarchistische partij maar haalt nog geen 20,000 stemmen en daarmee geen zetels. Een maand geleden is er echter een partij opgericht genaamd CHEGA (in het Nederlands: Genoeg). Dit is een losse verzameling van identitairen en nationalisten die zich op het internet troffen en nu de hoed in de ring gooien. Een van de krachten erachter is Escudo Identitário, de Portugese identitaire beweging. CHEGA doet mee met de EU-verkiezingen en staat op 2% in de peilingen. Het beste resultaat voor een nationalistische partij sinds Salazar.

In meer uitzonderlijk nieuws, MasterCard heeft onder druk besloten een bestuursvergadering te houden over het verbannen van volksnationalisten en white supremacists. Het is ondertussen wel bekend dat nationalisten het zwaar te verduren hebben op sociale media en dat een PayPal-rekening of een Patreon (fondsenwerver) zomaar kan worden opgeheven, als het gaat om mensen te ver rechts op het ideologisch spectrum. Maar MasterCard? Dat is met VISA een van de twee grote creditcardbedrijven in de wereld en zij overwegen nu om op ideologische gronden mensen te verhinderen een creditcard te hebben. Wat is de volgende stap? Geen bankrekening voor gedachtencriminelen? Dit nieuws werd gelekt door Project Veritas, een mediawaakhond uit de VS. Zij belden met MasterCard en hen werd beloofd dat MasterCard bezig was met “rechtsextremisten aan te pakken”.

Hier in Nederland was er weer een aanval op een rechtse, nationalistische groepering. De St. Michaels brigade, een militante katholieke groepering, kwam onder vuur van de antifa-activisten van Kafka, die zoals gebruikelijk namen en foto’s van leden publiceerden, waaronder minderjarige activisten. Dit kwam naar aanleiding van een aanval uit de eigen katholieke gelederen op de St. Michaels brigade door de RK-boulevard. Volgens de RK-boulevard was de brigade on-katholiek en neigde zij naar fascisme, ondanks dat de brigade juist traditioneel katholicisme verdedigt en de modernisering van Vaticaan II afwijst. Deze berichtgeving werd overgenomen door antifa. Leden zouden banen kunnen verliezen en hun reputatie is geschaad.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Estland, MasterCard en katholieke jongeren”

  1. Wie voor ‘eigen volk eerst’ stemt, stemt eigenlijk zoals alle volkeren en culturen ter wereld. Helaas, alleen links bepaalt wie voor eigen volk eerst mag stemmen; links is de ultieme tiran der mensheid, de enige echte ‘supremacists’. Je moet links gewoon uitlachen om hun hovaardig gedachtegoed te kunnen ontmaskeren.

Trending

%d