Schokkende beelden van tientallen bootjes en duizenden negers die Italië via Lampedusa binnendringen veroorzaken grote verontrusting onder de Europese burgers. Het Italiaans eiland is al veel langer slachtoffer van invallers, maar deze week verschenen er opnieuw beelden op de sociale media van enorme mensenmassa’s op boten. In 5 dagen zouden er zo’n 15.000 immigranten op het eiland zijn gezet door diverse transportdiensten van criminele organisaties en private verenigingen. De Italiaanse premier Giorgia Meloni kijkt gelaten toe hoe het land wordt binnengevallen en lijkt beslissingloos.

Volgers van de immigratieproblematiek noemen de massale inval van mensen een regelrechte invasie. Er is weinig begrip voor de komst van deze mensen, omdat uit de beelden blijkt dat het hier enkel gaat om jonge, zwarte mannen en niet om gezinnen. Critici wijzen erop dat er nauwelijks kinderen en vrouwen tussen grote groepen zitten, die met de boten vanuit Tunesië naar het Italiaanse eiland worden overgebracht. Onbegrip is er ook omdat de Europese Unie weigert de buitengrenzen te verdedigen.

De nieuwe toestroom lijkt een gevolg van het beleid van de Italiaanse regering die een positieve houding ten overstaande van immigranten uit Afrika lijkt aan te nemen. Meloni liet eerder weten zo’n half miljoen migranten te willen toelaten tot Italië. Private verenigingen die zich bezighouden met het verplaatsen van mensen (de NGO’s) zien in dergelijke bewoordingen duidelijk een aanmoediging om deze zwarte mannen te ondersteunen met de oversteek en aankomst vanuit Afrika naar Europa.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Geef een reactie

Trending

%d