Openbaar Ministerie vervolgt FvD-kamerlid Gideon van Meijeren

Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om twee maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen een lid van de oppositiepartij Forum voor Democratie (FvD) te vervolgen vanwege opruiing. Hij zou in 2022 tweemaal hebben opgeroepen tot geweld tegen de overheid. Critici in binnen en buitenland zien in deze keuze een politieke vervolging door het liberale regime, in het recente verleden werden rechtse politici vaker net voor of tijdens verkiezingen vervolgd met als doel de uitkomst in de stembus te beïnvloeden.

Door het OM wordt verwezen naar een tweetal uitspraken van de politicus, op een boerenmanifestatie van 2 juli 2022 in Tuil en op 13 november 2022 in een vraaggesprek. Volgens de medewerkers van justitie zou de politicus zowel gewelddadig verzet tegen de overheid wensen als hopen dat er een revolutionaire beweging komt die optrekt richting het parlement. Het OM vermoedt de politicus te kunnen veroordelen voor twee gevallen in de categorie van opruiing en gewelddadig optreden tegen het openbaar gezag.

Gideon van Meijeren liet in een bericht aan de kiezers weten dat de aanklacht volgens hem draait; ‘Om uit de context getrokken uitspraken die een jaar gelden zijn gedaan’. De politicus vermoedt dat dit in gang is gezet want; ‘Het starten van een juridische procedure is een veelgebruikte truc om vernieuwingsbewegingen te dwarsbomen, de stem van het volk te onderdrukken en democratie nog verder verzwakken’.

2 comments

Geef een reactie