OM vervolgt voormalig politicus Géza Hegedüs

Het Nederlandse Openbaar Ministerie OM) heeft in een persbericht laten weten over te gaan tot het vervolgen van Géza Hegedüs, de voormalig PVV-lijsttrekker voor de Rotterdamse gemeenteraad. Hegedüs zou zich schuldig hebben gemaakt aan ”groepsbelediging” en ”aanzetten tot haat”. Meneer Hegedüs werd eind 2017 gepresenteerd als de man die de PVV-kar moest gaan trekken bij de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen. Hegedüs werd echter aan de kant gezet door Geert Wilders nadat een interview met hem boven water kwam van de alternatief rechtse organisatie Erkenbrand.

In dat interview sprak Hegedüs zijn zorgen uit over de massa-immigratie en wat dit betekent voor de Blanke Europeanen. Ook besprak Hegedüs, die zelf Hongaarse wortels heeft, de problematiek die in veel Oost-Europese landen bestaat rond de zigeunergemeenschap. Daarnaast sprak hij zich uit tegen gemengde huwelijken.

Sommige van deze uitspraken, gedaan in 2016, zijn nu pas aanleiding voor het OM om over te gaan tot vervolging. In een reactie tegenover het Algemeen Dagblad (AD) op de vervolging noemt Hegedüs de aanklacht politiek gemotiveerd. De aangifte tegen Hegedüs werd in 2018 al gedaan, maar daar is toen door het OM geen vervolg aan gegeven. Pas toen Hegedüs in 2019 een eigen partij oprichtte, Identitair Nederland geheten, kwam er opeens schot in de zaak, terwijl de uitspraken in kwestie uit 2016 stammen.

Hegedüs noemt de vervolging in het AD beangstigend en spreekt zijn zorgen uit over het recht op vrije meningsuiting: ”Mensen hoeven het niet met mij eens te zijn, maar ik vind het eng dat ik niet mag zeggen wat ik denk”.

3 comments

  1. Dat OM, wij noemen het D66OM, is corrupt, dat weten we. Een hondenbegeleider uit Rotterdam die opzettelijk zijn hond optilt en naar de keel van een Poolse meneer gooit, pleegt meineed in zijn pv . Zie zembla uitzending. Kijk naar naar dhr. Akwasi die zwarte piet in zijn gezicht wil trappen, 2 laptops van de EO steelt en zijn bevriende OVJ in Adam, seponeert alles.
    We kunnen er alleen wat aandoen als rechtse partijen samen werken en groter worden , anders blijft het , zoals Pieter Omtzigt het zo treffend zei in de 2e kamer tijdens toeslagendebat tegen Pinokkio Rutte,,,, het is een grote kliek in Nederland en een bananenmonarchie.

Comments are closed.