Klimaat’rebel’ op skivakantie tijdens onderzoek politie

De Nederlandse klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) blokkeren autowegen in navolging van andere groeperingen in Europa en sinds juli 2022 om de zoveel tijd snelweg A12 in Den Haag, het doel is dat de regering stopt met wat de organisatie noemt ‘fossiele subsidies, subsidiëren van olie- gas- en kolenbedrijven’. Volgens XR is er namelijk sprake van een klimaatnoodtoestand. Omdat het blokkeren van snelwegen levensgevaarlijk is kan het Openbaar Ministerie niet anders dan mensen vervolgen die hiertoe oproepen. Tijdens de rechtszaak deze week kwam naar buiten dat kopstuk van de organisatie SIeger Sloot de politie was ontlopen, want hij was op wintersportvakantie, dit riep overal de nodige cynische reacties op.

In de rechtszaak tegen activisten van XR werd vanwege opruiing en vernieling een aantal dagen werkstraf geëist en kwam opnieuw naar buiten dat veel van deze klimaatalarmisten het niet zo nauw nemen met de eigen dogma’s en zelf heen en weer reizen over de wereld. Het kopstuk van de organisatie was aan het wintersporten tijdens het onderzoek en reageerde op deze kritiek kribbig, sprak van een poging tot karaktermoord van de Officier van Justitie én wilde nog vertellen dat hij in een elektrische auto naar het vakantieadres reed en veganistisch leeft.  

Klimaatrebel Sloot is zeker niet de eerste die hypocrisie wordt verweten, door persoonlijk zich niet zoveel aan te trekken van zijn eigen boodschap dat we geen fossiele brandstoffen moeten verbruiken en dat gebruik van auto’s en vliegtuigen tot het verleden behoort. Ook woordvoerder van XR, Hannah Prins, werd erop gewezen dat haar sociale media vol staat met vakantiefoto’s van jaren over de wereld reizen.   

4 comments

  1. Gifgroene, betweterige eco-fascist, Groenendaal, nog "groen" achter de oren. schreef:

    Leve de eco-dictatuur, weg met de technologie, terug met de ossenwagen met fakkels en tondeldoos doorheen Bokrijk.

  2. Waarom wordt er nooit een schadevergoeding aan dergelijke organisaties en/of individuen gevraagd ?

  3. ik zou graag eens meemaken dat zo een zootje klimaathysterische terroristen probeert een motoclub genre hells angels tegen te houden . lol gegarandeerd .

Geef een reactie