Conner Rousseau: de tijdlijn

In juni 2023 maakten eerst ‘t Scheldt en daarna P-Magazine bekend dat er verschillende klachten zijn ingediend bij het gerecht tegen de voorzitter van de socialistische partij in Vlaanderen, ‘Vooruit’, Conner Rousseau. Ze zouden alle verband houden met seksueel wangedrag. Wat is de stand van zaken vandaag?

Voorafgaand aan de klachten

13 november 1992: geboorte van Conner Rousseau als telg van een rijke socialistische systeemfamilie: moeder is Christel Geerts, professor, oud-senator en gebuisd oud-burgemeester van Sint-Niklaas, en Jo of John Rousseau.

Zijn vader John was tot in 2013 directeur van De Barkentijn, jeugdvakantiecentrum van het socialistische ziekenfonds in Nieuwpoort-Bad. Zijn zus verklaarde daarover in december 2021 in De Morgen: “In de zomer verbleven wij altijd bij mijn vader op de jeugdkampen in De Barkentijn (vakantiecentrum van de Bond Moyson voor kwetsbare jongeren, red.).’

2014-2017: Zowel door socialisten als de bevriende regimepers wordt mist gespoten over dit deel van Conners leven. Hij zou gewerkt hebben op het kabinet van voormalig Vlaams minister Freya Van den Bosssche, naar verluidt wanneer hij aan de UGent nog rechten studeert. Van den Bossche was minister tot in 2014, wat Rousseau op dat ogenblik maximaal 22 jaar oud maakt. Nadien zou hij een tijd gewerkt hebben voor John Crombez, die partijvoorzitter was van 2015 tot 2019.

In 2017 zou Rousseau directeur communicatie van SP.a geworden zijn.

2018: Naar verluidt afgestudeerd aan de universiteit Gent (?). In een interview met zijn zus in de socialistische krant De Morgen in december 2021 klonk dat zo: ‘ (vraagsteller) Hij heeft wel spijt dat hij zo vroeg begon te werken voor Freya Van den Bossche en John Crombez. Daardoor heeft hij maar een jaar ‘het zwijn kunnen uithangen als student’. (antwoord) “Hij had geen keuze. In zijn tweede jaar aan de unief zeiden mijn ouders dat hij zijn studies zelf moest betalen, omdat hij er met zijn pet naar gooide.”

mei 2019: verkozen in het Vlaams Parlement als lijsttrekker van de socialisten in Oost-Vlaanderen met 17.438 voorkeurstemmen. Mag meteen ook fractievoorzitter worden.

november 2019: verkozen tot partijvoorzitter SP.a. De statuten schrijven voor dat hij dan moet vertrekken uit het Vlaams Parlement, maar het SP.a-congres beslist om de statuten te negeren. Hannelore Goeman volgt hem wel op als fractievoorzitter.

2019: Rousseau poseert op een congres graag naast Willy Claes, de veroordeelde fraudeur die België internationaal te schande maakte door ontslag te moeten nemen als baas van de NAVO.

Conner Rousseau poseert fier naast de crimineel Willy Claes, die moest opstappen als NAVO-baas vanwege zijn rol in het Agusta-smeergeldschandaal. Wapenbedrijf Agusta verkocht oorlogstuig aan België voor een hogere prijs, in ruil voor smeergeld voor socialisten.

juli 2020: België kreunt mee op bevel van de SP.a onder de coronamaatregelen. Bij trouwfeesten mogen maximaal 50 gasten aanwezig zijn, het feest mag niet plaatsvinden tussen 1 uur ‘s nachts en 6 uur ‘s ochtends, en dansen mag niet, enkel de openingsdans van het koppel wordt toegelaten. ‘t Scheldt toont een video waarbij Rousseau staat te dansen op een trouwfeest in Zuid-Frankrijk.

september 2020: Rousseau vormt mee de regering Vivaldi van De Croo, zonder democratische meerderheid in Vlaanderen. Als ministers kiest hij Frank Vandenbroucke, ook bekend als ‘Frankie de Geldverbrander’ uit het Agusta-smeergeldschandaal. Daarnaast ook Meryem Kitir, die moest opstappen in december 2020 vanwege totaal onbekwaam.

maart 2021: naamsverandering SP.a naar ‘Vooruit’.

januari 2022: Rousseau wil mensen die ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren tegen Covid-19 nergens meer binnen laten. Hij wil dat ongevaccineerden op alle openbare plaatsen gediscrimineerd en uitgesloten worden, en dus eigenlijk bij hen thuis opgesloten worden.

2022: Rousseau duikt op in het pretprogramma ‘Masked Singer’ als konijn.

november 2022: er wordt algemeen ongemakkelijk geschuifeld en weggekeken als Rousseau een DJ-set geeft in een dancing en naar het publiek schreeuwt: ‘Who’s pussy is wet?’ – ‘wiens kutje is nat?’

juni 2023: herverkozen tot voorzitter Vooruit als enige kandidaat met 95,6% van de stemmen.

De klachten

5 juni: Onze collega’s van t’ Scheldt publiceren als eerste een satirisch artikel waarin geschreven wordt dat Conner Rousseau een ‘hagelbolletje in zijn voet’ heeft, bestaande uit twee klachten wegens vermeend seksueel wangedrag tegenover minderjarigen. Rousseau laat ‘t Scheldt censureren via eenzijdig verzoekschrift.

7 juni: Onze collega’s van P-Magazine bellen naar de woordvoerder van Vooruit, en die bevestigt aan hen dat er inderdaad twee klachten werden ingediend. Hij vraagt aan P-Magazine er niet over te berichten. P-Magazine volgt geen orders van socialisten op en brengt een correct artikel. Rousseau laat ook P-Magazine censureren via eenzijdig verzoekschrift.

8 juni 2023: REACTNIEUWS spreekt zich duidelijk uit tegen de censuur die is uitgeoefend tegen de collega’s van ‘t Scheldt en P-Magazine, en voor persvrijheid. Tegelijk besteden we aandacht aan de juridische consequenties van klachten rond 17-jarigen: vanaf 16 jaar is een minderjarige in staat tot seks met toestemming, maar als dat gebeurt in een context van jeugdvakanties is de grens voor een animator of begeleider nog steeds strikt 18. Elk seksueel contact onder die leeftijd, zelfs met toestemming, is aanranding of verkrachting.

HIER ONS ARTIKEL.

15 juni 2023: Rousseau neemt de vlucht vooruit met een ‘coming out’-video. In een strak geregisseerde reportage zonder kritische vragen, gemaakt door Eric Goens, strooit Rousseau kwistig met zijn ’emoties’ in het rond, en moeten manipulatietruuks als de ‘gevoelige achtergrondmuziek’ het medelijden van de kijker opwekken. Rousseau zegt dan dat hij ‘minstens op vrouwen en mannen valt’. De reportage wordt tegen betaling aangeboden aan de media, die weigeren te betalen.

‘s Avonds maken zowel VRT als VTM naast de outing-video voor het eerst gewag van de twee klachten wegens seksueel ongewenst gedrag die op dat ogenblik ingediend zijn: 1 in West-Vlaanderen, 1 in Antwerpen. Het zou telkens gaan om 17-jarige jongens.

Dit is de VRT-website van die dag:

VTM zal later in VTM GO haar eigen nieuwsuitzending censureren. Dat gebeurt volgens ‘T Scheldt na een bezoek van Conner Rousseau aan het hoofdkwartier van DPG Media.

15 juni 2023: Het Vooruit-kopstuk uit de stad Gent Freya Van den Bossche rukt uit om Rousseau te verdedigen. Vooral één uitspraak van haar doet de wenkbrauwen fronsen: ze zegt dat ‘elke klacht tegen Rousseau zal geseponeerd worden’. Een poging om slachtoffers te ontmoedigen on klacht in te dienen?

Freya Van den Bossche is de dochter van voormalig socialistisch systeemkopstuk Luc Van den Bossche. Die is zopas door de Raadkamer doorverwezen naar de correctionele rechtbank vanwege fraude tot misschien 100 miljoen euro in de zaak Optima.

21 juni 2023: Rousseau geeft eindelijk een reactie op de kwestie en zegt dat het allemaal ‘zever in pakskes’ is.

22 juni 2023: er wordt bij het parket van Antwerpen een nieuwe klacht ingediend. Dit keer namens een intussen 24-jarige man die zegt het slachtoffer geweest te zijn van zedenfeiten.

Rousseau en Vooruit reageren daarop met een komplottheorie, waarbij de slachtoffers de daders worden: Zowel de politieke tegenstanders van Vooruit als het gerecht, de slachtoffers en zelfs de media en journalisten zouden in een samenzwering tegen Rousseau zitten. Volgens Vooruit willen “bepaalde figuren binnen de politiek en de media de reputatie van Rousseau beschadigen met roddels, geruchten en leugens. Ze zetten mensen bewust aan om het gerecht te betrekken om hun laster meer gewicht te geven.’

27 juni 2023: Om de komplottheorie over ‘extreemrechts’ van Vooruit te doorprikken worden op Twitter de naam en de foto gelekt van één van de ouders die klacht heeft ingediend vanwege het lastigvallen van haar 17-jarige zoon. Zij heeft geen enkele band met ‘extreemrechts’. Wij verspreiden die gegevens niet, omdat het andere slachtoffers ervan kan weerhouden ook klacht in te dienen.

Wel relevant is dat voor het eerst vermeld wordt dat de feiten zich zouden afgespeeld hebben tijdens ‘vakanties van de socialisten’.

Voor een persoon die monitor of begeleider is in het jeugdwerk is elke seks met een 17-jarige aanranding of verkrachting, want de wettelijke leeftijdsgrens is dan geen 16, maar wel 18 jaar.

(Wordt aangevuld.)

Eenieder is onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

Klachten die ingediend worden tegen partijvoorzitters, de machtigste publieke figuren van het land, zijn nieuwswaardig.

Wij roepen alle eventuele slachtoffers op om klacht in te dienen bij het gerecht.

4 comments

 1. Van een “socialistische” beerput gesproken, het kan tellen. Een mooi en vooral duidelijk overzicht.

 2. Hier de laatste video van Mark Collett met als gast Professor Kevin MacDonald. Het gesprek gaat vooral over zijn boek “Individualism and the Western Liberal Tradition: Evolutionary Origins, History, and Prospects for the Future”.

  Waarom is het Westen gevuld met volksverraders?
  Wat is er mis met de Blanke bevolking?
  Hoe is het zover kunnen komen?

  https://odysee.com/@MarkCollett:6/BOOK-REVIEW-Individualism-and-the-Western-Liberal-Tradition:0

  Veel interessanter dan idioot rousseau, en zijn walgelijke gedrag.

  Breng ook eens een bezoekje aan de website van “Patriotic Alternative” van onze Britse kameraden.

  https://www.patrioticalternative.org.uk/

 3. Een wef-trekpop waarvan een paar draadjes losgekomen zijn. Da’s pas grappig om zoiets te zien dansen :-)

  Maar even serieus: en dat type mensen speelt over ons de baas. Walgelijk.

Geef een reactie