Yannick Morez, de centrumrechtse burgemeester van Saint-Brévin-les-Pins, werd berucht als promotor en vurig verdediger van een CADA-project (Centre d’accueil pour demandeurs d’asile) in zijn gemeente. Om de grotere steden enigszins te ontlasten – zo denken ze althans – worden grote groepen asielzoekers, zo’n 150 à 200 personen, in landelijke gebieden gedropt, dit zonder enige inspraak van de plaatselijke bevolking. We hoeven u zeker niet te vertellen dat dergelijke scenario’s op weinig begrip van de plaatselijke bevolking kunnen rekenen. Ook niet in Saint-Brévin-les-Pins, een stadje waar het Rassemblement national, Reconquête of andere patriottische partijen nochtans amper stemmen behalen.

Het geplande opvangcentrum van Saint-Brévin zou vlak naast de kleuter- en lagere school komen. Erger nog, dit ‘project’ zou 120 jonge Afrikaanse mannen huisvesten die, om toegang te krijgen tot het centrum, door de schoolpoort moesten.

Uiteraard werden veel ouders van leerlingen opstandig door dit krankzinnige project, waarbij zij met name pleitten voor de noodzakelijke toepassing van het ‘voorzorgsbeginsel’ met betrekking tot de veiligheid van hun kinderen, want hoewel niet alle gelukzoekers gevaarlijke individuen zijn, zouden er enkele kunnen zijn die dat wel zijn en de ouders van de leerlingen weigeren hun kinderen aan het geringste risico bloot te stellen. Komt nog bij dat niet zo lang geleden een 7-jarig meisje door een asielzoeker gruwelijk werd misbruikt.

De afwijzing van het project kwam tot uiting door het organiseren van een viertal betogingen voor het stadhuis van St-Brévin, waaraan telkens enkele honderden personen deelnamen.

Brandstichting


De woning van de burgemeester werd op 22 maart het doelwit van een brandstichting die twee voertuigen verwoestte en een deel van de woning beschadigde, gelukkig zonder dat er gewonden vielen. Zoals gebruikelijk werd met de vinger naar de tegenstanders van het project gewezen (lees: extreemrechts). Premier Elisabeth Borne verwoordde het als volgt: “Het extremisme in ons land neemt toe”! Het Nederlandse RTL-nieuws weet het ook met zekerheid: “Na doodsbedreigingen en brandstichtingen van ‘rechts-extremisten’, heeft hij (de burgemeester) besloten om met zijn gezin te vertrekken.” Men zou de journaliste, een zekere Jacobien van der Kleij (1998 -), eens moeten vragen waar ze die informatie vandaan haalt. Als ze eerlijk is, wat we sterk betwijfelen, dan zal ze naar Libération wijzen, dat achter elke straathoek extreemrechtse figuren ontwaart. Een zaak is zeker, voor het journaille bestaan er geen geïsoleerde pyromanen, geen linkse pyromanen, maar uitsluitend extreemrechtse pyromanen.

Bilzen


Heel dat opgeklopt verhaal doet ons denken aan de brandstichting van het eveneens geplande asielcentrum in Bilzen, waarvan de daders tot nu toe ook niet gevonden zijn, en wellicht ook nooit zullen gevonden worden. Ook daar werd onmiddellijk, en zonder enige aanwijzing, naar de rechterzijde gewezen, hoewel het evengoed om verzekeringsfraude, puur extreem vandalisme of pyromanie had kunnen gaan.

Adieu Morez

Yannick Morez

Alles wijst erop dat de hardnekkigheid van de ouders het gewonnen heeft van de doofheid en wereldvreemdheid van hun burgemeester.


Het comité tegen de inplanting van het centrum is tevreden te kunnen aankondigen dat is uitgelekt dat de burgemeester zijn functie zal neerleggen en de stad in juni 2023 zal verlaten. Dit heeft hij aan zijn naaste omgeving bekendgemaakt. Hij voelde zich onbegrepen, hulpeloos en geïsoleerd. (snik, snik)


Nu laat de laffe Yannick Morez zijn schepencollege achter met de chaos die hij creëerde. Het zou ons niet verbazen als de gemeentelijke meerderheid dit ‘verraad’ van de burgemeester en zijn meelijwekkende vlucht nogal slecht opvat. Alles wijst op een explosie van de gemeenteraadsmeerderheid, met onbestuurbaarheid en nieuwe verkiezingen tot gevolg.

Hopelijk zal het CADA-project net als de burgemeester voorgoed verdwijnen? Dat zou zeker de verstandigste oplossing zijn voor de gemeente om haar rust en sereniteit terug te vinden.

Het volk is de toeloop van asielzoekers beu, mijnheer Morez. Maar dat hebt u blijkbaar niet begrepen, uw Parijse aanhang evenmin.

En links is een ‘held’ kwijt. Bon débarras, is ons antwoord.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Incidenten rond asielcentrum in Saint-Brévin-les-Pins (Loire) doen sterk aan Bilzen denken”

  1. […] die tegen de zin van zijn bevolking asielzoekers wilde onderbrengen in een lager schooltje (zie eerder bericht) zorgt voor veel tamtam in politiekcorrecte kringen.  Na de brandstichting op zijn wagens, die […]

  2. Gelezen : De burgemeester zal zijn functie neerleggen en de stad in juni 2023 verlaten.
    Kennelijk zonder verantwoording af te leggen. Yannick Morez zou, wegens chaos coordinatie / misleiding een straffe boete met gevangenis moeten krijgen ! Bovendien nooit meer mogen terugkeren in een bestuursfunctie !
    De tegenwoordig EU bestuurskliek probeert sowieso met wettelijke (bestuurs) dwang, jan en alleman tussen de eigen bevolking te integreren, zonder enquette de eigen bevolking te bevragen, dit gaat zomaar niet !

  3. briers ghislain

    een ” centrum rechtse ” burgemeester ? die het “noorden ” kwijt is , waarschijnlijk moedwillig opgeöfferd aan zijn carrière .

Trending

%d bloggers liken dit: