CD&V en N-VA steunen Dalillah Hermans ondanks racisme, VB naar gouverneur

Onlangs werd Dalillah Hermans in Brugge door een beperkte jury aangesteld als ‘intendant’ voor de kandidatuur van Brugge Culturele Hoofdstad in 2030. De aanstelling kwam stevig onder vuur te liggen van het Vlaams Belang in Brugge, vooral dan door Brugs Europees Parlementslid Tom Vandendriessche en Vlaams parlementslid en fractieleider in de gemeenteraad Stefaan Sintobin.

Dat was geen verrassing, want Dallilah Hermans staat in Vlaanderen bekend als een extreemlinkse activiste. Ze steunde de racistische beweging ‘Black Live Matters’ (BLM) in de VS. Ze eiste censuur tegen stripverhalen als Suske&Wiske. In interviews is ze ook erg duidelijk over haar fundamenteel racistische overtuiging: ‘ In de loop van de geschiedenis stonden de blanken altijd aan de verkeerde kant. (…) Terwijl de zwarten hun lot telkens overstegen. Dat geeft mij een soort trots’.

De stelling van Hermans berust op een gebrek aan historische kennis: in werkelijkheid stonden inzake slavernij vele zwarte slavenhandelaars aan de ‘verkeerde kant van de geschiedenis’, en waren het blanken die de zwarte slavernij afschaften, o.a. met militaire operaties op de Noordkust van Afrika (door de jonge VS) en in Congo (door het Belgische leger tegen de grootste handelaar in zwarte slaven van die tijd, de zwarte moslim Tippu Tip).

Tippu Tip, de slavenhaler die door het Belgische leger in Oost-Congo verslagen werd. Hij was moslim én zwart.

De aanstelling van raciste Hermans kreeg ook tegenwind van nationaal N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die merkte op dat een blanke zichzelf met zo’n uitspraak definitief zou diskwalificeren voor aanstelling in eender welke overheidsdienst, maar dat dat blijkbaar helemaal anders ligt als de dader van het racisme zwart is.

CD&V en N-VA steunen Hermans

Maar toen gisteren de gemeenteraad van Brugge op initiatief van het VB over de kwestie stemde, kreeg Hermans de steun van… CD&V en N-VA.

De lokale CD&V organiseerde zelfs een steunbetoging voor de aanvang van de gemeenteraad. Delegaties van Groen, PVDA en linkse subsidiesponzen uit de cultuursector sloten zich aan. Een honderdtal naïeve mensen kwam opdagen.

Bijzonder opmerkelijk was dat ook de lokale N-VA VOOR de aanstelling van Hermans stemde. Dit zijn volgens de website van de stad Brugge de lokale N-VA-gemeenteraadsleden:

Opmerkelijk is dat 1 van de N-VA-gemeenteraadsleden in Brugge Pol Van Den Driessche is. Die is in Brussel steevast te zien in de buurt van Bart De Wever en Jan Jambon, maar heeft in Brugge dus niet de moed om een anti-woke- standpunt te verdedigen.

Ook Pol Van Den Driessche, NVA-gemeenteraadslid in Brugge, stemde VOOR de aanstelling van de antiblanke raciste Hermans

VB naar gouverneur

In reacties halen de lokale VB-kopstukken stevig uit naar de N-VA.

Woke is de nieuwe religie van CD&V’, aldus Europees parlementslid Tom Vandendriessche.Wat is het verschil met Groen? Maar de NVA laat zich ook kennen. Ze zijn tegen woke om boekskes van Bart De Wever te verkopen of om kiezers te bedriegen. Maar als het erop aankomt, stemmen ze gewoon in met de benoeming van anti-blanke raciste en woke-extremiste Dalilla Hermans.’

Europees Parlementslid voor het VB Tom Vandendriessche

De verklaringen van nationaal N-VA-voorzitter Bart De Wever, en van de toekomstige NVA-lijsttrekster in Brugge Maaike Vreese, blijken totaal in tegenspraak met de stemming voor de raciste Hermans in de Brugse gemeenteraad’, aldus VB-fractievoorzitter Stefaan Sintobin. ‘De zogezegde anti-woke-opstelling van N-VA blijkt dus volkomen vals en alleen bedoeld om stemmen te vangen.’

Uit de gegevens blijkt overigens dat de selectieprocedure van Hermans onwettig was: het gesprekje met haar duurde amper 15 minuten, en ze moest geen enkele casus bespreken of opdracht oplossen. De hele lachwekkende ‘selectieprocedure’ was dus al van bij aanvang alleen voor haar ontworpen. Ik dien dan ook klacht in bij de gouverneur en vraag haar aanstelling te vernietigen‘, aldus Sintobin.

Vlaams parlementslid en fractieleider in de Brugse gemeenteraad Stefaan Sintobin

3 comments

  1. Beste Stefaan, mag ik jou van harte geluk wensen met je rechtlijnige opstelling (juist, aan de goeie kant van de geschiedenis!) in Brugge tegen de benoeming van de extreem-linkse èn anti-Vlaamse Dallilah Hermans! Doe a.u.b. alle mogelijke moeite om die ‘levende belediging’ van alle Vlamingen de voet dwars te zetten. En voor mijn part mag je dat stuk vergif met allebei je voeten dwars zitten en mag je daar ook je beide armen voor gebruiken! De Vlaamse Beweging heeft dringend nood aan zulke konsekwente dwarsdenkers en -doeners! Hector, partijpolitiek volkomen ongebonden. Houzee!

  2. De aanstelling van Dalillah Hermans is een soort vernederingsritueel om Vlamingen volledig te onteren, te beledigen, te krenken en te onderwerpen aan de multicultus. Als er veel van dit soort blankenhaters het voor het zeggen krijgen, dan staat ons een toekomst te wachten als in Haiti, Rhodesië of Zuid-Afrika waar blanken werden uitgemoord. Het wordt tijd dat er een einde gemaakt wordt aan de oneindig lange en onverdiende privileges die vreemdelingen al jarenlang genieten in dit land. Alle sociale voordelen afschaffen voor anti-blank gespuis zou al een begin zijn.

  3. En dan verschieten dat niemand N-VA nog gelooft of vertrouwt.

Comments are closed.