Laf Frans regime weigert school te noemen naar onthoofde leraar Samuel Paty

Herinner u hoe op 16 oktober 2020 in Conflans-Sainte-Honorine, in het Franse departement Yvelines, Samuel Paty, een leraar geschiedenis op straat werd onthoofd door een Tsjetsjeense aanhanger van de ‘godsdienst van de vrede’.  Dit gebeurde op volle dag – in het zicht van vele kinderen – vlak bij het College du Bois d’Aulne waar de man les gaf. De leraar werd onthoofd omdat hij de spot zou hebben gedreven met de almachtige Mohamed. Later bleek dat de leerlinge die het verhaal over de cartoons verspreidde en verzonnen had, zelfs niet aanwezig was tijdens de bewuste les. De leugen van een islamitisch tienermeisje was dus de oorzaak van Samuel Paty’s gewelddadige dood.

Al snel werden de witte ballonnetjes en de plakkaten met ‘Je suis Samuel’ bovengehaald en werden stille marsen georganiseerd. Maar intussen zijn we meer dan twee jaar verder en zijn de emoties opgeborgen. Opnieuw worden we geconfronteerd met de lafheid van een angstig regime. Als het over de islam gaat, dan is bang wegkijken aan de orde van de dag.

Naam en buste

Zo waren er plannen om de school waar Samuel Paty les gaf naar hem te noemen. Een buste van hem was besteld. Het moest op het schoolplein worden geplaatst.

Niets van dit alles zal gebeuren. De school zal niet Samuel Paty heten, en de buste staat opgeborgen in de schuur van een Parijse werkplaats. De reden? Druk van sommige ouders! Zij waarschuwden de schoolinspectie en haar ‘psychologische eenheid’ besloot dat het noemen van Samuel Paty’s naam ‘traumatisch’ zou zijn voor de leerlingen. We weten over wat voor soort ouders en wat voor soort leerlingen het hier gaat.

Samuel Paty wordt door een laf regime voor de tweede keer vermoord. Zo vordert het islamisme gestaag in Frankrijk. Zo legt de islam meer en meer zijn wetten op aan het seculiere Frankrijk. Het islamisme vordert onophoudelijk: hun overwinningen zijn onze nederlagen. Zijn er nog leerkrachten die, na de onthoofding van Samuel Paty, in de klas durven praten over vrijheid van meningsuiting en de spotprenten van Mohammed?

Reeds beklad

In december 2021 werd de plaquette op het Samuel-Paty plein in Parijs, tegenover de Sorbonne, al eens beklad. Men probeerde het woord ‘islamist’ uit te wissen dat onder de naam van de leraar ‘slachtoffer van islamitisch terrorisme’ staat. Het illustreert hoezeer de naam van Samuel Paty, die een symbool is geworden van secularisme, vrijheid van meningsuiting en het recht op blasfemie, vandaag de dag nog steeds voor spanningen zorgt.

Angsthazen

En terwijl het westen angstig buigt en knielt voor deze waanzinnige ideologie, heeft de vader van de moordenaar in Tsjetsjenië een gigantische muurschildering ingehuldigd als eerbetoon aan zijn zoon ‘die de eer van Mohammed heeft gewroken’.

Courage fuyons……

One comment

  1. Dit bewijst voor de zoveelste keer dat overal de overheden zelf extreem islamofoob zijn. Zij die zonder enige vorm van angst (fobie) de islam bekritiseren worden gemolesteerd door zij die wél angst(fobie) vertonen.
    Gescheiden zwemmen te Antwerpen, stedelijke diensten die overschakelen op halal voor iedereen, imams die haat prediken tegen homo’s en vrouwen discrimineren, gepeupel dat voor Mohamed plat op zijn buik gaat liggen door het molesteren van schrijvers die de ware aard van de islam verkondigen, en idem voor de overheid die ze nit wil beschermen, wie durft er tegenin gaan en hun het zwijgen op te leggen?
    Zij die onverschrokken toch de moed hebben dit aan te klagen worden gebrandmert als … jawel … islamofoob..Het is toch niet moeilijk om hier de ware islamofoben te ontdekken?
    Islamofobie is meer dan gerechtvaardigd, maar dan om de juiste reden: het gevaar van de islam zelf, niet om eigenbelang en electorale redenen.

Comments are closed.