Leugen van jonge moslima zorgde voor onthoofding van leraar Samuel Paty

Op 16 oktober 2020 werd in de Franse plaats Conflans-Sainte-Honorine, in het Franse departement Yvelines, Samuel Paty, een leraar geschiedenis op straat onthoofd door een Tsjetsjeense aanhanger van de ‘godsdienst van de vrede’.  Dit gebeurde op volle dag, in het zicht van vele kinderen, vlak bij het College du Bois d’Aulne waar de man les gaf. De leraar werd onthoofd omdat hij de spot zou hebben gedreven met de almachtige Mohamed. Nu blijkt dat de leerlinge die het verhaal over de cartoons verspreidde, zelfs niet aanwezig was tijdens de bewuste les.

Leugen

De leugen van een islamitisch tienermeisje is dus de oorzaak van Samuel Paty’s gewelddadige dood. Het bericht, dat de krant ‘Le Parisien’ op zondag 7 maart nog met een vraagteken plaatste, werd intussen door de gerechtelijke kringen bevestigd. Zowel aan de politie als aan de antiterreurrechter heeft ze deze bekentenissen afgelegd. Het wicht heeft zelfs niet deelgenomen aan de cursus over vrijheid van meningsuiting die door de leraar geschiedenis en aardrijkskunde was georganiseerd, waarbij hij anti-islamcartoons als didactisch materiaal zou hebben gebruikt.

“Ik was er niet op de dag van de cartoons”, zei het meisje tijdens de talrijke ondervragingen. “Als ik dat niet tegen mijn vader had gezegd, was dit allemaal niet gebeurd, en was Paty waarschijnlijk nog in leven” voegde ze eraan toe.

De vader die zijn haat spuwde in de sociale media, draagt uiteraard een verpletterende verantwoordelijkheid voor deze slachtpartij. Op internet werden minstens twee filmpjes geplaatst waarin de leraar onder meer een ‘misdadiger’ en ‘ziek’ werd genoemd. De video werd op 9 oktober geplaatst op sociale netwerken, onder meer op de Facebook-pagina van een nabijgelegen moskee. De dader, de Tsjetsjeen Abdouallakh Anzorov, maakte even later een reis van 100 kilometer om Paty te onthoofden.

Slechte schoolresultaten

Slechte resultaten en veelvuldige afwezigheden, die voor een tijdelijke uitsluiting van twee dagen hadden gezorgd, zou de aanleiding voor die leugen met dramatische gevolgen zijn geweest. Intussen woont de moslimfamilie niet meer in Conflans-Sainte-Honorine , gaat het meisje naar een andere school, maar wordt het verdriet van de familie Paty er alleen maar groter op. Hun man en vader werd onthoofd door de leugen van een moslimmeisje.

4 comments

  1. Die meisje en haar familie verdienen de doodstraf zo gruwelijk in frankrijk echt erg liegen en laten moorden. Zoals nu in engeland een Black Lives Matter schoondochter uit Amerika laat stinkende bommen ontploffen. Gruwelijke zijn zulke mensen niet normaal ik walg van zulke figuren liegen irriteren en mensen zwart maken.

  2. Zelfs al heeft die griet gelogen, dan zou dat in een normale religie nog geen aanleiding mogen zijn om de messen te beginnen wetten. In de meeste Christelijke kerken is de reactie als iemand Christus beledigt eerder zoiets als “we gaan voor die persoon bidden”, niet “we snijden hem de keel over”.

  3. “Leugen” gecamoufleerd met “Al Taqiyya” (Koran Soura 3-28) ?????????

Comments are closed.