PVDA-aanvaller van Filip Dewinter organiseerde zelf avond met CCC-terrorist

Een groep extreemlinkse betogers probeerde afgelopen weekeinde een spreekbeurt van Filip Dewinter (VB) te verhinderen. Er werd geduwd en getrokken, er werd met bier gegooid en Filip Dewinter werd tegen de grond geslagen. De twee organisatoren van het geweld blijken PVDA’ers te zijn: Petra Denier was kieskandidate van de PVDA, Fred Guldentops woont samen met een PVDA-kandidate.

Links PVDA-kandidate Petra Denier, rechts Denier (in het midden) als leidster van het geweld tegen Filip Dewinter

De actie biedt een zeldzame inkijk in het extreemlinkse wereldje van de PVDA. Petra Denier organiseerde de actie tegen Dewinter via een petitie, waarop ze zich meldde als vertegenwoordiger van een club met de misleidende naam ‘Solidarity for all’. Deze ‘Solidarity for all’ is een links groepje dat illegalen in Calais helpt; Als symbool gebruikt de club een tentje. Dat symbool is ook te zien op de foto hierboven: het staat op de megafoon links naast het gezicht van Denier.

Op de website van ‘Solidarity for all’ krijg je een link naar ‘externet’, een initiatief waarbij een avond wordt doorgebracht met gewaardeerde personen.

En wie is dan zo’n gewaardeerd persoon? Niemand minder dan Bertrand Sassoye, de veroordeelde terrorist die in de jaren ’80 met de Cellules Communistes Combattantes (CCC) in Brussel twee brandweerlieden vermoordde. De affiche ter promotie van de avond met de terrorist draagt, jawel, het gestileerde tentje van PVDA’er Petra Denier.

Marcel Bergen en Jacques Van Marcke, twee Brusselse brandweerlieden, werden uitgerekend op 1 mei 1985 door de CCC met een zware autobom aan flarden geblazen aan het Centraal Station van Brussel. Tot op de dag van vandaag hebben Sassoye en co zich niet verontschuldigd voor hun moorden. Ook na de doden gingen ze door met hun ‘Karl Marx’-bommencampagne. Het Belgisch gerecht liet hen uiteraard vervroegd vrij, en nu genieten ze cultstatus bij linksextremisten zoals PVDA’er Petra Denier, die hen hartelijk verwelkomen voor een gezellig avondje uit. Hun moorden worden nog steeds vergoelijkt als ‘propaganda van de daad’ en ‘gewapende strijd’, zoals uit de affiche blijkt.

Rechts de ravage na de autobom in Brussel van de CCC en Sassoye, links de slachtoffers, Jacques Vanmarcke en Marcel Bergen
De slachtoffers van de CCC: Jacques Vanmarcke en Marcel Bergen

Er is intussen nog steeds geen enkele veroordeling van het geweld tegen Dewinter door de PVDA als partij of door een PVDA-parlementslid.

OPROEP: extreemlinkse PVDA-clubs als ‘Solidarity for all’ slurpen doorgaans een heleboel subsidies bij elkaar van allerlei overheden: gemeentes, steden, provincies… Als je lokaal mandataris bent, zeker in Leuven en omgeving, stel dan eens een schriftelijke vraag of er ooit subsidies zijn uitbetaald of zalen ter beschikking gesteld zijn aan ‘Solidarity for all’. De informatie is welkom bij ons.