Extreemlinkse PVDA wil lezing van Filip Dewinter verhinderen

Aanstaande zaterdag 22 oktober komt Vlaams parlementslid Filip Dewinter van Vlaams Belang naar Leuven, meer bepaald Kessel-Lo, om er zijn nieuwste boek “Omvolking” voor te stellen. De avond gaat door in een zaal van de gemeente die door de plaatselijke VB-afdeling werd afgehuurd.

Dat is niet naar de zin van een aantal extreemlinkse militanten, zogezegd “bezorgde Leuvenaars”. Subtiel als altijd laten ze over omvolking weten: “De theorie lag mee aan de basis van de Jodenvervolg (sic)in Nazi-Duitsland”. Zij eisen dat de stad Leuven de toelating voor het gebruik van de stedelijke infrastructuur intrekt, ook al moet een overheid bij wet alle politieke strekkingen gelijk behandelen en zou zo’n intrekking dus illegaal zijn.

Vooreerst werd een petitie opgestart die ondertussen door een 400 mensen ondertekend werd; initiatiefnemer van deze petitie is bekend links activist Fred Guldentops. De andere initiatiefnemer van de petitie is Petra Denier die actief is bij de stalinistische PVDA.

Schepen Lalynn Wadera (Vooruit), bevoegd voor de verhuur van zalen, liet al weten dat er geen juridische grond is om de lezing te verbieden. Het linkse actiecomité mobiliseert nu voor een “vreedzame” samenkomst aan de zaal. Je ziet dus van ver aankomen dat het ultieme doel is om Filip Dewinter de toegang tot het gebouw te ontzeggen en hem zo het spreken te beletten.

Het is niet de eerste keer dat links lezingen van rechtse politici probeert te verhinderen. In 2008 werd Filip Dewinter door linkse manifestanten om de Ugent te betreden om er aan een debat deel te nemen. Recenter waren er de lezingen van toenmalig staatssecretaris Theo Francken die stelselmatig verstoord werden. Links kwam ook in actie om de eigenaar van Bobbejaanland
onder druk te zetten met als enig doel de Vlaams Belang-familiedag (24 sept jl.) te laten annuleren. Het zijn maar enkele voorbeelden maar er zijn nog talrijke tussenkomsten van linkse “actiecomités” die zaaluitbaters onder druk zetten om een geplande bijeenkomst van rechts te beletten.

Steunbetuiging door de PVDA aan het moordlustige communistische regime van Noord-Korea

10 comments

 1. Ik heb nog nooit, NOOIT gehoord dat rechts een linkse lezing wil verhinderen.

 2. We gaan dat links geteisem eens een les geven in democratie en vrije meningsuiting. En laat zoveel duidelijk zijn, er zal niemand de toegang ontzegd worden.

 3. De ware reden waarom Joden moesten verdwijnen is dat ze een bedreiging vormden voor de nazi’s die zichzelf als superieur Arisches Volk overal aan de top dachten te moeten gaan zitten. Toen, en nu nog, blonken Joden uit in alle belanrijke sectoren zoals financies, kunst en wetenschap. Het argument van “Untermenschen” is fake want daarvan moet ge geen schrik hebben dat ze belangrijke en invloedrijke functies gaan bekleden.
  De waarheid is dat de Joodse bevolking meer elitaire vertegenwoordigers had dan de Ariërs. En daarvoor moesten die vernietigd worden. “Juden raus, dass Arische Folk in …”

  1. De Duits joodse elite heeft tijdig (dus voor WO2) nazi-Duitsland kunnen verlaten door emigratie. Ze werden met open armen ontvangen in landen als de VSA, GB etc.

  2. Tien weken nadat Adolf Hitler aan de macht gekomen was, werd een wet aangenomen die het onslag betekende voor alle Joodse ambtenaren, dus ook de wetenschappers aan de rijksuniversiteiten. Vijftienhonderd geleerden en onderzoekers verlieten of vluchtten uit Duitsland. De VS en het VK namen de wetenschappers op. De geste om de geleerden asiel te verlenen, werd rijkelijk beloond. Bijna alle onderzoekers naar atoomenergie waren Europese joden. Daar hebben de Amerikanen dankbaar gebruik van gemaakt in hun zoektocht naar de eerste atoombom. De emigratie van Duitse joden werd aangemoedigd vanaf de machtswissel in 1933 tot eind oktober 1941 toen ze officieel verboden werd. In 1933 telde Duitsland nog circa 500 000 joodse landgenoten, door emigratie viel hun aantal terug tot 163 000 eind 1941.

 4. Ik stel voor om volgende keer dat ze een manifiesta organizeren ook een petitie van “bezorgde Vlamingen” te starten en een vreedzame samenkomst op poten te zetten. Tijd om die Noord-Korea-aanbidders een koekje van eigen deeg te serveren.

 5. Iemand die de waarheid spreekt , kan anderen doen twijfelen aan hun leugenverhaal . dat moet ten allen prijze vermeden worden . mensen die zelf nadenken .

 6. Links en “Vrijheid van Meningsuiting” zijn als olie en water, onvermengbaar

 7. Filip is een zeer prominente rots in de branding ! Mijn complimenten en succes met je boek !

Comments are closed.