Volgende maand gaat in de Franse stad Straatsburg, gelegen in de Elzas, de jaarlijkse traditionele Kerstmarkt van start. Het is het belangrijkste toeristische evenement in de stad en lokt honderdduizenden bezoekers. Dat ‘Strasbourg’ vandaag Frans is, maar van oudsher een Duitse stad was, zal daar wel toe bijdragen.

Het stadsbestuur van Straatsburg is in handen van links, waaronder de groenen, en dus wordt het vermanende vingertje in de lucht gestoken en wordt de meest absurde regelneverij uitgestort over de deelnemers aan het gebeuren. De handelaars kregen zopas een lijst toegestuurd met daarin een enorme lijst aan producten die ‘verboden’ zijn.

Kerstkaarten en kerstkalenders mogen niet meer, want gedrukt op papier en dus ‘slecht voor het klimaat’. Het traditionele Franse gerecht ’tartiflette’ (een soort ovenschotel met kaas en hesp) is verboden, maar de Turkse hap ‘loukoum’ is uitdrukkelijk wél welkom. Kortom, de te verwachten groene nonsens…

Geen kruisbeelden

Maar tot verbazing van zowat iedereen staat op de lijst ook als verboden product: het ‘crucifix’. Het christelijke kruisbeeld, dus.

Daarmee lijken de woke-gekkies van links in Straatsburg zich toch wat misrekend te hebben, want een storm van protest is opgestoken. Grappenmakers vragen zich luidop af wat we nu ook alweer vieren met Kerstmis: de geboorte van de loukoum? Ook vanuit de eigen meerderheid in de gemeenteraad laat men weten dat dit ‘niet doorgesproken’ was.

Maar zelfs als dit gekke verbod wordt ingetrokken is alweer duidelijk waar links naartoe wil: het uitwissen van elke vorm van Europese identiteit om de omvolking ter wille te zijn. Die omvolking gaat ook in Straatsburg aan sneltreinvaart: van de 290.000 inwoners zijn er nu al 60.000 met migratie-achtergrond. De allochtone buitenwijken van Straatsburg zijn beruchte no-go-zones waar bv. met oudejaar honderden auto’s in brand worden gestoken.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “‘Kruisbeelden verboden’ op Kerstmarkt in Straatsburg”

  1. […] Naslednji mesec se v Strasbourgu, francoskem mestu v Alzaciji, začenja letni tradicionalni božični sejem. Je najpomembnejša turistična prireditev v mestu in privabi več sto tisoč obiskovalcev, poroča portal React Nieuws. […]

  2. […] Naslednji mesec se v Strasbourgu, francoskem mestu v Alzaciji, začne letni tradicionalni Božični sejem. Je najpomembnejša turistična prireditev v mestu in privabi več sto tisoč obiskovalcev, poroča portal React Nieuws. […]

  3. Mijn varkenspoot hangt in mijn café aan de muur.

  4. Achiel De Bruyne

    Kunnen ze dan ook de hoofddoeken enz.. verbieden aub.

  5. Er wordt hoog tijd dat het volk in opstand komt, gewoon al die maatregelingen aan hun botten lappen en eens naar het huis trekken van die idiote groenen en daar vol met varkensafval storten

  6. Filoloog van aan den toog

    De begrippen “gifGroen” , “woke” en “decadent” lijken wel omwisselbaar zonder het allerminste aan essentie in te boeten !

  7. Mijnheer Doktoor van de SinxenFoor uit St. Job-in-’t-Goor

    Eens temeer blijkt woke pathologisch te zijn !

Trending

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van ReactNieuws

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Continue reading