Nieuw record: tijdens oudejaarsnacht werden er in Frankrijk 1457 wagens in brand gestoken

Nooit lag het aantal uitgebrande auto’s in Frankrijk zo hoog als tijdens de laatste oudejaarsnacht. Zo maar eventjes 1457 wagens gingen in de vlammen op. Dit is 13% meer dan in 2018, wat al een recordjaar was met 1290 auto’s die direct of door de verspreiding van de vlammen uitbrandden. Alleen al in Straatsburg betrof het 220 voertuigen.

De laffe overheid is al enkele jaren gestopt met het geven van cijfers, omdat deze volgens hen, de competitie tussen ‘risicobuurten’ in de hand zou werken. De cijfers die we nu aanhalen komen van een onderzoek van de van de radiozender Europe1, die deze gistermorgen bekend maakte. Aan de prijs van een kleine middenklassewagen van 20.000 euro, loopt de schade op tot 29.140.000 euro.

Maar goed, volgens een Brussels politieofficier is dat nu eenmaal hun manier van feesten. Dat zullen ze ginder ook wel denken.

Het zal hen nog zuur opbreken.

One comment

  1. Ik verafschuw altijd en overal alle rellen, alle geweld, alle vernielingen. (Een oude vriend aan een toog in Brussel zei mij ooit dat ik een “softie” ben.) Het is dus niet om te lachen dat ik vaststel dat Frankrijk nog het geluk had dat de “gilets jaunes” oudejaarsavond niet in het openbaar hebben gevierd, want zij hebben blijkbaar een soortgelijke “manier van feesten” als dat gepeupel op oudejaarsavond.

    Eén van de gevolgen van de feestjes van de “gilets jaunes” NOG VOOR MEI 2019:

    « Ces violences ont eu des conséquences économiques directes : dégâts matériels liés à la casse, aux incendies, aux pillages, que les assurances ont indemnisés partiellement à hauteur de 217 millions d’euros fin mai »,

    https://www.lemonde.fr/economie/article/2019/06/27/gilets-jaunes-217-millions-d-euros-d-indemnisations-partielles-pour-les-commercants_5481950_3234.html

Comments are closed.