Vroem, vroem in de gevangenis van Fresnes, die samen met de gevangenis van Fleury-Mérogis en de gevangenis van La Santé (centrum Parijs) een van de drie belangrijkste gevangenissen van de regio Parijs is, en tevens een van de grootste van Frankrijk, dit met een capaciteit van 1.444 plaatsen. Maar door het chronische plaatsgebrek in de meeste gevangenissen, verblijven er meestal zo’n 2.200 doetjes. En ook daar heeft men blijkbaar meer oog voor de gedetineerden dan voor de slachtoffers.

Zonder Damien Rieu, ex-Génération identitaire (ontbonden) en kaderlid van Reconquête (partij van Éric Zemmour ), had de goegemeente zelfs niet geweten dat er in de gevangenis van Fresnes, een van de belangrijkste penitentiaire instellingen van Frankrijk, aan go-karting gedaan werd. Nog een geluk dat ze voor de snelle voertuigjes, de zogenaamde karts, de poorten van Fresnes niet hadden opengezet.

De beelden van de racers, die later in de sociale media verschenen, hebben de Fransen terecht geschokt.

Geconfronteerd met deze controverse heeft de Minister van Justitie,  Éric Dupond-Moretti , de verontwaardigde gespeeld door te beweren niet op de hoogte te zijn geweest van de organisatie van de ‘Grand Prix de Fresnes’. Verschillende journalistieke onderzoeken bewijzen echter het tegendeel: zijn kabinet zou de organisatie van het evenement hebben gevalideerd en het ministerie zou de uitgezonden beelden hebben geselecteerd.

Maar daar houdt het schandaal niet op. Oorspronkelijk mochten – zo bleek achteraf – alleen gedetineerden met lichte straffen deelnemen aan deze kostelijke activiteit. Maar achteraf blijkt dat onder de deelnemende gevangenen er twee tot zware straffen werden veroordeeld. Een voor een gewelddadige verkrachting en de andere voor moord. De 31-jarige verkrachter werd in februari 2021 door het assisenhof van Val-de-Marne veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens verkrachting. Volgens zijn dossier komt hij in 2031 uit de gevangenis. Hij was in 2018 al veroordeeld voor geweld met gebruik of bedreiging van een wapen en in 2013 tot 4 jaar gevangenisstraf voor gekwalificeerde diefstal in recidive. Andere veroordelingen voor verschillende misdrijven in verband met drugshandel staan ook op zijn strafblad.

Éric Dupond-Moretti

Helaas voor Éric Dupond-Moretti, het prototype van een kaviaargauchist, die beweert de “minister van de gedetineerden” te zijn en in diezelfde gevangenis werd toegejuicht, zijn er maar twee uitwegen uit deze affaire: ofwel was hij op de hoogte en liegt hij (meest waarschijnlijke), ofwel was hij dat niet en dan is hij onbekwaam. In beide gevallen is een ontslag aangewezen.

In naam van het Franse volk dat verontwaardigd is over deze beelden en van alle families van de slachtoffers, eist Reconquête de terugkeer van orde en gezond verstand in de gesloten centra en gevangenissen met 5 maatregelen:

1. Een terugkeer naar het primaire doel van gevangenissen: straffen en afschrikken door burgers te beschermen tegen delinquenten en misdadigers.

2. Een einde aan alle recreatieve activiteiten in de gevangenis.

3. Het terugsturen van buitenlandse overtreders en criminelen naar hun landen van herkomst

4. Gevangenen gevangenisgeld laten betalen om nieuwe plaatsen te financieren en gevangenissen te renoveren en te beveiligen.

5. Goedkeuring van een beleid van herintegratie van Franse gevangenen, gebaseerd op werk en het leren van een vak.

Zoals het hoort, enfin.

Éric Dupond-Moretti was zelf het vorige jaar doel van een lange huiszoeking van justitie i.v.m. belangenvermenging, zoals verslagen op reactnieuws (3 juli 2021).

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: