Verbazing over rapport van inlichtingendienst vol met linkse opvattingen en samenzweringstheorieën

Op een recent uitgebracht rapport van de inlichtingendienst in Nederland is door velen met verbazing gereageerd. Het staat vol met samenzweringstheorieën en linkse politieke opvattingen. De dienst, die verantwoordelijk is voor de nationale veiligheid, ziet als grootste nationale dreiging het ‘rechts-extremisme’ en hoopt de komende jaren met dit idee de jaarlijkse budgetten veilig te stellen. Vanuit jongeren die met elkaar praten en discussiëren op het internet over de Nederlandse maatschappij ziet de dienst mogelijk rechts terrorisme komen. Daarnaast wordt kritiek op de coronamaatregelen van de regering weggezet onder het etiket ‘anti-overheidsextremisme’.

Wie verwacht had dat er veel cijfers of concrete voorbeelden in het rapport zouden staan, om dergelijke zware beweringen van de dienst te staven, die komt bedrogen uit. Er zijn in 2021 twee zogenaamde anti-overheidsextremisten gearresteerd, waarvan één een vuurwapen bij zich had. Vanuit de rechtse hoek zijn twee mensen veroordeeld vanwege opruiing. De dienst omschrijft dreigingen in linksliberale termen, zo ook van extreem-rechts: ‘Door anderen hun rechten te ontzeggen, dreigen ze de rechtsorde langzaam te ondermijnen.’ Met die anderen wordt dan bedoeld ’…culturele minderheden, vrouwen, homo’s en transgenderpersonen.’

Toch is er een zucht van opluchting te slaken. De dreiging van extreemlinks is er volgens de dienst nauwelijks en wellicht is dat wel omdat ze gewoon meedenken en -schrijven aan de jaarlijkse rapportages.

2 comments

  1. Er is ook geen enkele dreiging vanuit de islam, die is fantastisch geintegreerd,lees geinfiltreerd en neemt in aantal flink toe totdat ze demografisch, lees democratisch, aan de macht komt.

Comments are closed.