Inlichtingendienst deelt twitterbericht van extreem-linkse blogger

De Nederlandse inlichtingendienst AIVD heeft ook een account op de sociale media van Twitter en besloot gisteren een van de berichten van de bekende extreem-linkse blogger Peter Breedveld te delen. De tweet stond ruim een uur op het profiel van de AIVD en veroorzaakte veel onrust, omdat Breedveld een extreemlinks blogger is die met regelmaat rechtse maatschappijcritici belastert en beledigt. De Nederlandse inlichtingendienst heeft een lange traditie van de andere kant opkijken als het om extreemlinks geweld gaat en dat maakt een dergelijk bericht tot niet zomaar een incidentje.

Dergelijke kritiek, op de AIVD en haar voorloper de BVD, is niet van gisteren. De vaak opvallende misstappen als het gaat om vooral de zogenaamde antifascistische variant van extreemlinks doen de wenkbrauwen fronsen. De dienst lag te slapen toen Volkert van der Graaf zijn plannen aan het beraden was om Pim Fortuyn te vermoorden en na de talloze bedreigingen en aanslagen op rechtse politici bleek dat de dienst zelden op de hoogte was, of althans dit zo doet voorkomen.

One comment

  1. Pim Fortuyn werd geëlimineerd door de politiek of zelfs met behulp van zogezegd elders kijkende machtsapparaatjes.

Comments are closed.