School in Purmerend schrapt paasontbijt, want Ramadan

Op de sociale media circuleert een deel van een e-post afkomstig van openbare basisschool de Nieuwe Wereld in Purmerend (bij Amsterdam) die naar de leerlingen en ouders is verstuurd. Daarin wordt in wokeaanse taal gesproken over leuke, verbindende activiteiten en daar hoort het paasontbijt niet meer toe. De reden is dat er kinderen zijn die in de maand april de islamitische Ramadan volgen en die kunnen blijkbaar niet meedoen aan de Nederlandse traditie van het paasontbijt, dus deze wordt geschrapt.

De school viert ieder jaar het paasontbijt, zoals historisch in Nederland sinds jaar en dag het geval bij gezinnen is en ook op scholen wordt gevierd. Uit het bericht komt naar voren dat bij het schoolbestuur bekent is dat aardig wat kinderen in de bovenbouw aan de Ramadan meedoen en blijkbaar is dat reden genoeg om een Nederlandse traditie bij het grofvuil te zetten. De Ramadan heeft bij basisschool de Nieuwe Wereld in Purmerend voorrang.

Deel van e-post basisschool

6 comments

  1. Echt totale woke onzin kinderen hoeven zich niet aan de ramadan tegels te houden dit geldt alleen voor volwassenen. En de Nederlandse tradities moeten wijken voor een ander geloof? Ik dacht dat Nederland een seculiere samenleving was. Echt het domste wat je kan doen.

  2. Purmerend, het klonk in Vlaanderen volslagen onbekend, tot Wim Sonneveld zaliger het vernoemde in zijn lied over de ‘Weg naar Hameln’, maar zélfs Purmerend heeft zich sindsdien blijkbaar vlotjes en voorbeeldig ‘verbindend’ aangepast aan de ‘anderen’, de inwijkelingen die zich in een normale samenleving zouden moeten aanpassen aan de autochtone bevolking. Omdat de islam een veroveringsreligie is, denken de migranten er evenwel niet aan zich netjes in te passen in de bestaande maatschappij die hen met open armen heeft ontvangen en ‘dus’ (?) gebeurt het omgekeerde, wat meteen ook het omgekeerde van de logica is. Wim is er niet meer om Purmerend te laten rijmen op ‘Dag, vent!’, maar zijn er nog wel venten in Purmerend, al was het maar om een dikke streep in het Purmerendse zand te trekken met de klare boodschap ‘Tot hier en niet verder!’ in plaats van islamisering te gedogen zonder… end.

  3. SCHANDALIG ! Ons Fort Europa heeft traditioneel Christelijke en Humanistische wortels, geen Islamitische ! Dit is pure en onversneden Christofobie !

Comments are closed.