Tienduizend demonstranten in Amsterdam voor vrijlating activist Willem Engel

Vandaag is er door zo’n tienduizend mensen tegen de beleidsmaatregelen wegens de coronapandemie gedemonstreerd en voor de vrijlating van Willem Engel. De activist werd afgelopen woensdag opgepakt vanwege ‘opruiing’ en kreeg vrijdag te horen dat zijn voorarrest met veertien dagen is verlengd.  Op het Museumplein in Amsterdam waren talloze vlaggen te zien, borden voor de vrijlating van Willem Engel, werden toespraken gehouden en een wandeling gelopen. Alles verliep in goede sfeer.

Het is van veel mensen de verwachting dat de coronamaatregelen tijdelijk in de ijskast staan en op het geschikte moment weer gewoon door het Nederlands regime worden ingevoerd. Dat was duidelijk voor mensen de reden om wederom tegen het coronabeleid de straat op te gaan. Daarnaast was de heldere boodschap te horen dat activist Willem Engel per direct moet worden vrijgelaten. Veel mensen zien de keuze van het regime om hem te vervolgen voor opruiing een zet om van een politiek tegenstander af te raken.

2 comments

  1. Het is toch een wonder dat nog niemand heeft gereageerd….

Comments are closed.