Bij monde van de president van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft de Europese Unie gisteren besloten om in de toekomst een aantal mediabedrijven te gaan sluiten. Het gaat specifiek om Russia Today en Sputnik en hun dochterondernemingen. Volgens von der Leyen verspreiden deze media ‘leugens om Poetins oorlog te rechtvaardigen’. Ze gaat met haar medewerkers aan de slag om hun ‘giftige en schadelijke desinformatie’ in de EU-landen te verbannen. Het is onderdeel van een reeks aan maatregelen die de EU heeft uitgevaardigd na de inval van Rusland in Oekraïne.

Het is niet zomaar dat media-organisaties Russia Today en Sputnik worden gedoeld, beiden zijn in Rusland opgericht en worden voor een groot deel door de Russische overheid betaald. Een vergelijkbaar mediabedrijf is de BBC, dat ook over heel de wereld wordt bekeken en door de overheid van het Verenigde Koninkrijk in de lucht wordt gehouden.

Een dergelijke banvloek tegen RT en Sputnik lijkt in tegenspraak met de opvattingen van de Europese Unie zelf. Een van de beleidskeuzes van de EU is namelijk: ‘De Europese Unie houdt persvrijheid en pluralisme hoog als pilaren van de moderne democratie en van de aanjagers van het vrije en open debat’. Het is zelfs opgenomen in artikel 11 van het ‘Handvest van de grondrechten van de Europese Unie.’

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “EU wil mediabedrijven RT en Sputnik sluiten”

 1. […] is voor deze opmerkelijke stap gekozen vanwege de wensen van de Europese Commissie. Ursula von der Leyen, de baas van de instantie, liet weten deze media te censureren omdat ze hun […]

 2. Eurocratofoob dinds mijn doop

  “Persvrijheid” volgens de Eurocratische Dictatoren ?

 3. Het is allemaal zo belachelijk…

  Het Westen heeft geen vrijheid. Zeg iets dat het systeem niet aanstaat en je komt er binnen de 5 minuten achter hoe “vrij” je bent.

  En de staatsmedia; “liegen en bedriegen” is hun specialiteit. 24 uur per dag, jaar in jaar uit.

  1. Journailleofoob

   Dat blijkt bij ons uit de PoCo-propaganda die de sossenrode propagandatoeter S,.R.T. continu afscheidt via kennelijk bijna allemaal enkel uit Gent(se) (!!!!!!) afkomstig Links journaille. Het is frappant maar als de S.R.T. één of andere vermeende “expert” opvoert, is het quasi immer ene van de PoCo-Loge UGent net of er geen andere univs zouden zijn ! Let eens goed op hun mimiek van PoCo journaille en dito “experts”(sic) en intonatie wanneer zij iets over het VB of “Rechts” vermelden, zij kunnen het niet wegsteken !

  2. Het PoCo-Loge Repressieapparaat ligt op de loer en kan zo maar in onze computers inbreken ondanks het feit dat de onschendbaarheid qua “briefgeheim” een “grondrecht” is, beschouwt het PoCo-Loge Repressieapparaat een e-mail tussen 2 mensen uitgewisseld als “openbaar”(sic) en kan en mag het zich met arrogante pretentie de luxe permitteren er rekenschap over te vragen aan de afzender, zo gaat dat in de democrazy Belzeike ! Onthouden bij ons electoraal vonnis van 2024 wanneer we met onze Rechtse voet eindelijk nog een zullen kunnen terugstampen tot het Systeem kraakt in zijn tricolore, dictatoriale PoCo-Loge voegen en we het Vivaldi misbaksel onder de kiesdrempel zullen kunnen verzuipen !

 4. Van der Leyen de hoer van Amerika rommelt ons wel even een oorlog in.
  Tjah best lastig als op de live cams van RT today sneeuw ligt en op de live cams van de eu pers niet lmfao je wordt belazert waar je bij staat NPO Nederlandse Propaganda Omroep waarheids momentje woops my bad : https://www.bitchute.com/video/tY4oNyDfRft6/ het vriendje van Balkenende wat zn eigen volk bombardeert en dan Rusland schreeuwt .

  1. Ooooohhh twee duimpjes omlaag daar gaat mn nachtrust lmfao . En dan nu terug naar de westerse hoernalistiek het hoernaal met Maartje van Weegen https://www.youtube.com/watch?v=fQod-mWZ7oI&t=52s

Trending

%d bloggers liken dit: