Jan Jambon (N-VA) verbrast 4 miljoen euro aan ‘kunst’

Het land is failliet en de uitgeperste burgers kreunen onder belastingen, taksen, stijgende verwarmingsrekeningen en de inflatie die hun spaargeld opvreet, maar de politieke maffia-elite gaat door met waar ze het best in is: het door ramen en vensters gooien van belastinggeld voor subsidies aan de vriendjes.

De chef van de Vlaamse regering, Jan Jambon (N-VA), ook bekend als ‘slappe Jan’, heeft zopas een bedrag van maar liefst 4 miljoen euro verbrast aan de aankoop van ‘moderne kunst’. Zonder enige inspraak van de belastingbetaler die dat allemaal financiert, is overgegaan tot de aankoop van 54 fotografiewerken, evenveel ‘installaties’, 44 schilderijen, 43 sculpturen, 31 tekeningen, 30 video’s, 19 werken ‘in gemengde media’, 4 textielwerken en 2 prenten. Bij de linkse culturo’s, subsidieslurpers van de ergste soort, rinkelt de kassa alweer.

In de linkse nepkrant De Standaard legt één van die ‘kunstenaars’ , Lisa Spilliaert, uit waarom ze kunstenaar werd: ‘ Ik ben in Tokio geboren en belandde op mijn zeventiende in Brugge. Met zo’n naam moet je wel kunstenaar worden, kreeg ik te horen. Ik kende de naam en faam van ­Léon Spilliaert niet en ging op zoek naar verwantschap.’ Kunstenaar worden omdat er ooit een kunstenaar bestond met dezelfde naam: dat alle Van Goghs daar nog niet opgekomen zijn… Met ‘talent’ heeft het dus vooral niks te maken. Met geld des te meer.

Hier enkele Youtube-screenshots van de foto’s van één van de ‘kunstenaars’ die in de prijzen viel:

In een normaal land leven kunstenaars van de aankopen door burgers en bedrijven, en stemmen ze hun werk dus ook af op het creëren van schoonheid, het criterium dat normale mensen gebruiken om naar kunst te kijken. In deze liberale dictatuur is ‘kunst’ een subsidiekanaal waarlangs de elites zich met belastinggeld volvreten. Het beruchtste Vlaamse voorbeeld is Jan Fabre, die tot 900.000 euro Vlaams belastinggeld kreeg voor voorstellingen piemelzwaaien, en intussen wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag (een hoofdrol alleen in ruil voor seks) in ongenade gevallen is.

8 comments

 1. Wat Jan Fabre betreft, vergeet ook niet dat die het ooit nodig vond om levende katten van de trap te smijten als “kunstuiting”. En dat hij ooit de kolommen aan de aula van de universiteit ingepakt heeft met 8000 plakjes ham. En dat die gek ooit beweerde dat hij door N-VA-knokploegen in elkaar geslagen werd (maar nooit aangifte heeft gedaan bij de politie). Zijn toneelvoorstellingen zijn perverse decadente bedoeningen waar acteurs naakt op het podium staan te plassen. Aan iedereen die elke dag hard werkt voor zijn geld: dus dààr gaat uw zuurverdiende belastinggeld naartoe.

 2. Mag ik toch nog eens langskomen aub of ben ik weeral te laat ? Als er dan toch zo grof met belastinggeld kan en mag gesmost worden, dan kunnen er misschien voor mij ook nog wat kruimels van de rijkelijk gedekte tafel vallen zeker ?

 3. Die is zich alvast financieel aan het verzekeren voor wat er komen gaat of de euro crash of Putin in je achtertuin. Maarja beter tien Putin’s in je tuin dan een zo een uitvreet politicus

 4. Het is zo overduidelijk dat ze een dikke middelvinger opsteken naar de burgers. Het hou pas op als iedereen opstaat, maar wanneer dat gebeurt….

 5. Het is zo overduidelijk dat ze een dikke middelvinger opsteken naar de burgers. Het hou pas op als iedereen opstaat, maar wanneer dat gebeurt….

 6. Jean Hesp solliciteert duidelijk naar de linkse stem, maar of de liefde door links beantwoord zal worden, is zeer de vraag.
  Civiel nationalisme is slechts Belgicisme is een Vlaams jasje.
  Laat er u niet door misleiden.

  1. Van een kartonnen vlamingske van de firma NV-Asociaal kan men om het even wat aan electoraal machiavellistisch opportunisme verwachten. Maar vermits ze blijkbaar minstens de perceptie wekken te willen functioneren als gedweeë butlers voor Voka, lijkt me geflirt met Links niet al te waarschijnlijk.

Comments are closed.