Betaald worden om met je piemel in het rond te zwaaien? Voor sommigen misschien een droomjob, maar voor de meesten toch nogal onwaarschijnlijk… En toch is het de realiteit in Vlaanderen: Jan Fabre, zelfverklaard ‘kunstenaar’, zette in 2016 een rij blote mannen op een rij zoals bij een Griekse sirtaki en liet ze met hun jongeheer in het rond zwaaien. Deze geweldige culturele prestatie werd heel origineel ‘Syrtaki’ genoemd – jaja, creativiteit, het is niet iedereen gegeven. (Wij zouden eerder voor de titel ‘Bomaworst’ gekozen hebben, als eerbetoon aan die andere culturele Vlaamse topinstelling, de VRT, maar wie zijn wij?) Fabre en co zouden voor deze onzin rond de 900.000 euro geïncasseerd hebben. Intussen schreeuwen de linkse culturo’s moord en brand omdat de Vlaamse regering met N-VA een klein beetje van de subsidies voor dit soort zotternijen gaat schrappen. Schandalig, die kille, hardvochtige rechtse zakken toch altijd! Een mens mag er niet aan denken, dat dit soort warme en verbindende topcultuur niet meer in Vlaanderen te zien zou zijn, toch? Nog iemand een TV-worstje?

De eerste video die we hier geplaatst hadden werd door Jan Fabre en Co bij Youtube gecensureerd.  900.000 euro Vlaams belastinggeld, maar de Vlaamse belastingbetaler mag dus niet zien wat ermee wordt uitgevreten.

Hier een nieuwe poging, benieuwd of deze ook zal gecensureerd worden:

 

De mensen correct informeren over wat er met hun belastinggeld gebeurt? DELEN maar!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

15 reacties op “(VIDEO) 900.000 euro Vlaamse cultuursubsidie voor piemelzwaaien”

 1. “Kutcultuur” noem ik dat.

 2. […] debat écht wat aan te zwengelen publiceerden wij met REACTNIEUWS op 11 november 2019 het artikel ‘900.000 euro Vlaamse cultuursubsidie voor piemelzwaaien’.  Dat werd tienduizenden keren bekeken en gedeeld.  Het bevatte ook beelden van […]

 3. Hun moeders rots op de eerste rij gniffelen

 4. Prachtig en heel speciaal ..waarom altijd vrouwen die in de kijken moeten staan ..een mensenlichaam is een lichaam en is mooi ook van een man … bedankt ik heb genoten en vooral dit vleugje humor erbij . .En zuurpruimen en klagers heb je altijd ..Gelukkig zijn zij geboren met kleren aan .

 5. De naam kunst onwaardig! En wat Jan Fabre betreft, die zou het geld moeten teruggeven aan een fonds speciaal voor kunstenaars!!!

 6. Jan Fabre kan tenminste nog grappig uit de hoek komen. Veel erger is dat onze podia gedomineerd worden door zwaar gesubsidieerde politiek correkte post-modernistische pseudocultuur en absolute kitsch.

 7. Roland Contreras

  Op dat soort kunst zit ik niet te wachten en als dit een internationale dimensie zou hebben wens mij daar liever niet mee te vereenzelvigen.

 8. Wat is de reactie van onze minister van Cultuur hierop eigenlijk ? Wat ziet hij erin als meerwaarde ? Hoe kan hij die 900.000 euro verantwoorden ?

  1. Paula Christiaens

   Voor mij doe je zo’n dingen na uw normale werkuren en thuis in de woonkamer. De inkomsten van entreetickets + de subsidies, is tweemaal innen voor hetzelfde. En het is dan nog geen Vlaamse cultuur maar wel Griekse.

 9. Ik herinner mij ooit in de dierentuin dat er een aap was die zijn piemel van achteren naar voor slingerde telkens een kameraad van mij naar hem zwaaide. Geweldig lachwekkend was dat. Dieren doen allerlei gekke dingen en hebben geen schaamtegevoel omdat ze geen beschaving hebben en dom zijn. Als we dit theater als kunst beschouwen en niet als een soort van gedegenereerde beestenboel, dan zitten we echt op het dieptepunt van de beschaving. Daar ook nog eens geld aan uitgeven is vernederend.

  1. Ten eerste is het Centraal Station te Antwerpen niét (ik herhaal: NIET!) de dierentuin.

   Ten tweede: ik zwaaide niet naar U met mijn geslacht. Ik zwaaide naar een groep schoolkinderen. Een beetje respect graag!

   Hoogachtend,
   P. De Rast

 10. Kultuurliefhebber

  Om flauweKULtureluurs van te worden, dat ONS belastingsgeld zo verbrast wordt (KNIP). Indien entree prijzen niet volstaan om dergelijk decadent KUL-tureel gedoe zichzelf te laten bedruipen , moeten subsidies uit ONS belastingsgeld toch dat (KNIP) vertoon niet sponsoren. Laat dat decadent spektakel dan verrekken !

  1. Idd, als het niet zelf bedruipend kan zijn moeten ze het maar opdoeken. Dit is geen kunst, moderne kunst is voornamelijk oplichterij. Als ze niet genoeg verdienen met kunst moeten ze maar een echte job aannemen en kunst als een bij job beoefenen zonder subsidies.

 11. Irene Marcel Jacobs

  ziekelijke toestanden , kunstenaar fabre ?? zielepoot die veel geld kost , om van te kotsen ,

 12. Indien correct, is €900.000 toch een hoop weggesmeten geld, zelfs diefstal van overheidsgeld, om letterlijk voor paal te hossen…
  Veel van die “cultuursubsidies” kunnen veel beter besteed worden in de zorgsector, zoals bijvoorbeeld in de woonzorgcentra. Een eerstelijnstaak van de overheid.
  Ook in het OVERbetaald voetbal is heel wat geld te rapen, dat elders meer nodig is, zoals de aanleg van bredere en gescheiden fietspaden.

Trending

%d bloggers liken dit: