In de loop van de week meldden we al dat federaal volksvertegenwoordiger Barbara Pas (Vlaams Belang) aan Alexander De Croo een aantal vragen had voorgelegd over eventuele bindingen tussen de federale overheid en het Wereld Economisch Forum (WEF) De vragen van het Kamerlid zijn inmiddels beantwoord. In het kort komt het er op neer dat de federale overheid geen formele overeenkomsten (maar misschien wel informele?) met het WEF heeft afgesloten. Er zijn in de marge van de winterbijeenkomsten van het WEF wel evenementen georganiseerd teneinde de economische troeven van ons land in de kijker te stellen.

Op de vraag waarom het parlement niet wordt betrokken bij de overeenkomsten met of in het kader van het WEF antwoordt De Croo dat er in het verleden steeds transparant aan het parlement werd gecommuniceerd over de kostprijs en de samenstelling van de Belgische delegatie die deelneemt aan de winterbijeenkomsten in Davos. Die leden worden overigens uitgenodigd door het WEF. Ze betalen geen inschrijvingsgeld voor het evenement of voor de aansluiting bij het WEF.

Het laatste antwoord behandelt de vraag welk standpunt de federale overheid inneemt over het plan van de voedseltransitie (anders produceren en consumeren) van het WEF en welke gevolgen de uitvoering van dit plan zouden hebben voor ons land. Daar schuift De Croo de hete aardappel door naar de minister van Klimaat, Leefmilieu, Duurzame Ontwikkeling en Green Deal en de minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s en Landbouw, Institutionele Hervormingen en Democratische Hernieuwing.

Veel wijzer worden we daar dus niet van. Maar kunnen we ervan uitgaan dat De Croo de waarheid spreekt? Vanuit de Kamerfractie van het Vlaams Belang vernemen we dat De Croo constant liegt, maar wel subtiel, wat het natuurlijk moeilijker maakt om hem op leugens te betrappen. De contacten tussen de federale overheid en het WEF zullen in ieder geval nauwgezet worden opgevolgd, zo wordt verzekerd aan onze redactie. De eerstvolgende minister die aan de tand zal worden gevoeld is Zakia Khattabi van Ecolo (voor onze Nederlandse lezers: de Franstalige groenen), minister van Klimaat, Leefmilieu, Duurzame Ontwikkeling en Green Deal. Wordt dus vervolgd.

Tot slot kreeg onze redactie nog een primeur mee. Drie leden van de Vlaams Belang-kamerfraktie, namelijk Dominiek Sneppe, Steven Creyelman en Ortwin Depoortere dienden een voorstel in om de overheid aansprakelijk te stellen voor iedere vaccinatieschade die het gevolg is van een vaccin dat expliciet dan wel impliciet wordt opgelegd. Het Vlaams Belang lijkt daarmee haar afwachtende houding inzake de zogenaamde ‘coronacrisis’ af te leggen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “De Croo schuift hete WEF-aardappel door”

  1. Vraag hem misschien ook of hij nog kan slapen na al de vaccinaties Jade waar hij verantwoordelijk voor is

  2. Vraag Vandenbroucke of De Croo dat er ook maar 1 bewijs is dat de CST een besmetting heeft voorkomen en hoeveel besmettingen er zij gebeurd door het CST. Waarom zij dan het CST i sta d willen houde .

Trending

%d