Noodveroordening asielzoekerscentrum Budel na zoveelste steekpartij

Door de burgemeester van de gemeente Cranendonck is er deze week een noodverordening ingesteld voor het terrein met asielzoekers in Budel en het hele gebied eromheen. De maatregel is direct bij afkondiging ingegaan en duurt in elk geval drie weken. Een noodveroordering wordt ingesteld wanneer er vrees bestaat voor ernstige wanoordelijkheden. De politie moest vorige week nog uittrukken richting deze migrantenhuisvesting voor de zoveelste gewelddaad, waarbij met messen werd gezwaaid en gestoken en om de geweldsspirtaal te stoppen is besloten de noodtoestand uit te roepen.

Vorige week werd een man neergestoken op het terrein en met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Ook raakte een tweede man gewond en drie verdachten zijn aangehouden, zo meldt de politie. De afgelopen maanden zou er in totaal zesmaal een melding bij de polite zijn binnengekomen over steekpartijen, daarnaast hebben ook Brabantse winkeliers in de omgeving voortdurend last van diefstallen.

Net als elders in het land is ook in Budel onduidelijk wat er allemaal voor mensen zitten. Door de landelijke overheid en media worden deze mensen aangemerkt als asielzoekers, onder beheer van het COA, de overheidsorgansitie die verantwoordelijk is voor de opvang van asielzoekers. Het geweld komt hier specifiek van Noord-Afrikanen en wat in de lokale pers wordt omgeschreven als ‘nep-algerijnen’, vooral ook van zeer jonge leeftijd.