Komt het tot een oorlog tussen Rusland en Oekraïne, en bij uitbreiding tussen Rusland en de NAVO? In een nieuwe, veelzeggende stap heeft Washington het licht op groen gezet voor de Europese NAVO-lidstaten Estland, Letland en Litouwen om honderden Javelin-antitankraketten van Amerikaanse makelij te leveren aan Oekraïne.

Wapens van Amerikaanse makelij, zoals de Javelins, mogen door landen die ze in Amerika aankopen, enkel aan ‘derden’ ter beschikking gesteld met toestemming van Washington. Normaal duurt het lang om zo’n toestemming te krijgen, maar nu gaat de VS dus pijlsnel akkoord: Dat ligt in lijn met de eerdere verklaringen van Washington, waarin gezegd werd dat Rusland een invasie van Oekraïne plant, en dat daarvoor ‘een zware prijs’ zal betaald worden.

Dat wordt nu plausibel, want de Javelin-antitankraket is een gevreesd wapen. Gelanceerd door een klein team infanterie (of vanop een voertuig) is het een indrukwekkend ‘fire and forget’-wapen: terwijl de soldaten rustig dekking kunnen zoeken, gaat het tuig onstuitbaar op zijn doel af, om er dan van bovenaf op in te slaan – op de plek waar de bepantsering van tanks doorgaans het zwakst is. Als Rusland dus een massale aanval inzet met tanks, dan zullen er daarvan een heleboel verwoest worden, met misschien honderden dode Russische soldaten als gevolg.

Precies daarvoor werd het wapen ten tijde van de Koude Oorlog ooit ontwikkeld: om een onverwachte massale aanval door tanks vanuit Rusland in West-Duitsland te stoppen, of minstens fors af te remmen.

Het conflict draait, kort samengevat, rond de oude toezegging die Oekraïne op zak heeft om ‘ooit’ tot de NAVO toe te treden, en de eis van Rusland om die toezegging in te trekken.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “(VIDEO) Verwoestende Javelin-raketten mogen geleverd worden aan Oekraïne”

  1. […] Donbas voorbereid heeft op een stedelijke guerrilla-oorlogvoering, en het werd de voorbije maanden door het westen bewapend met de supermoderne Javelin-antitankraketten. Die zijn nog verwoestender dan wat destijds aan de Syrische rebellen geleverd […]

  2. Het VK en Litouwen sturen ook anti tankwapens. https://youtu.be/RHZ_qfuEKRY

  3. De enige manier om oorlogstuigen te testen is oorlog voeren? De Oekraïners zouden beter praten met de Russen en NAVO oorlogsstokers stoppen om de Russen uit te dagen. Het Warschaupact is opgedoekt, blijft de NAVO draak. Logisch dat de Russen zich zorgen maken. Sterven voor de USA (Wallstreet) neen bedankt.

  4. Richard Spencer heeft een interessante podcast discussie op zijn Twitter staan over Oekraïne, Rusland en ook de bewondering van Europese rechtse nationalisten voor Poetin.

    1. Ikzelf heb de fascinatie van van rechtse politici voor de neo-bolsjewiek Poetin nooit begrepen. Rusland is een historische vijand van (West) Europa en Oekraïne is een Europees broedervolk. Europa zou zich vierkant achter Oekraïne moeten opstellen en eens en voor altijd een einde moeten maken aan Russische machtspolitiek.

  5. Tegen elk wapen bestaat een afweer –

  6. Hoe objectief van de verenigde staten van pisrael.

Trending

%d bloggers liken dit: