De nieuwe minister van Defensie, Kajsa Ollongren, heeft in haar eerste vraaggesprek van dit weekeinde met Dagblad Trouw direct laten zien wat haar bedoelingen zijn voor de huidige ambtsperiode. Ze herhaalde het laatste propagandapraatje van de V.S.A., als zou Rusland op ieder moment Oekraïne gaan binnenvallen en liet net als de woordvoerders van de V.S.A. en de EU weten dat er een sanctiepakket wacht. Na de staatsgreep in Oekraïne van 2014, met ondersteuning van de EU en de V.S.A., duikt om de zoveel tijd in de systeempers het verhaal op dat men verwacht dat Rusland het land onmiddellijk binnenvalt.  

Hoewel er al sancties lopen – ze werden deze week zelfs verlengd – vanuit de Europese Unie tegen Rusland, waaronder een verbod op de handel in defensiemateriaal en beperking van bankzaken, lijkt Ollongren met genoegen vooruit te kijken naar nieuwe maatregelen. Die zullen de polarisatie op het Europese continent tussen Rusland en de EU nog verder doen toenemen en volgens de Nederlandse minister van Defensie voor Rusland ‘echt pijn doen’

De pijn zit momenteel echter bij de Europese bevolking, die duur betalen voor de Amerikaanse chantage en hun handlangers in de Europese landen. De gasprijzen rijzen immers de pan uit, deels door een onverstandige energiepolitiek van veel Europese bestuurders, maar ook doordat de Amerikanen er alles aan doen, door diverse gaspijpleidingen te frustreren en het goedkope gas van betrouwbare leverancier Rusland richting de Europese landen te minimaliseren.

Ollongren was in het vorige regime Rutte 3 minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, daar viel ze op door het afschaffen van de volksraadpleging en een censuurcampagne tegen verspreiders van desinformatie. Begin 2020 is het Rutte 3 gevallen, omdat bleek dat juist de overheid jarenlang desinformatie aan het verspreiden was en mensen onterecht als fraudeur had bestempeld.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Minister Ollongren herkauwt Amerikaanse propaganda over Rusland-Oekraïne conflict”

  1. […] grens, ook met allerlei oorlogsmateriaal, wat logischerwijs tot nervositeit leidt bij de Russen. Het beleid van Rutte 4 zou zijn om ‘druk en dialoog’ uit te oefenen op Rusland, maar draait in werkelijkheid om het […]

  2. Zou het kunnen dat de CIA en Wallstreet de EU bureaucratie manipuleren/dirigeren? Toch logisch dat de Russen geen NAVO kernwapens aan hun grenzen willen. Zijn de Europese politici met hun korte termijn geheugen misschien de Cubacrisis vergeten? Goedkoop gas uit Rusland weigeren kan Alexander De Croo de economische meerwaarde berekenen voor de consument?

Trending

%d