Het brutale politiegeweld tegen demonstranten is na een nieuwe escalatie in Amsterdam, bij de demonstratie tegen de coronamaatregelen van afgelopen zondag, over heel de wereld opgepakt en met ongeloof op gereageerd. Er wordt doorheen de wereld op diverse media over bericht, dit in tegenstelling tot Nederland, waarbij dit door de systeempers niet werd verslagen en de regering hier niets mee doet. Nils Melzer, VN-rapporteur inzake marteling, is inmiddels een onderzoek gestart en ECIPS-voorzitter Ricardo Baretzsky liet weten dat de acties van de politie strafbaar zijn.

Met name de gezaghebbende stem van de Nils Melzer van de Verenigde Naties heeft tot enige onrust geleid bij de Nederlandse overheidsinstanties. De politie van Den Haag liet dan ook snel weten dat op de beelden die werden verspreid, waarbij agenten een man mishandelen, het Openbaar Ministerie inmiddels vervolging heeft ingesteld. Dat geldt dus niet voor al het andere politiegeweld, zowel in Den Haag als in Amsterdam.   

Ricardo Baretzsky, voorzitter van het European Centre for Information Policy & Security (ECIPS) en een expert op het gebied van cybercriminaliteit, liet zich in niet mis te verstane bewoordingen uit op zijn Twitter-kanaal, hij sprak over de demonstratie in Amsterdam  “…een misdaad en een onwettige intimidatie van het volk door politie-maffiosi…” en zijn organisatie weet “ECIPS benadrukt dat deze acties van de politie strafbaar zijn, ook volgens het EU-strafrecht en riekt naar maffiosi-praktijken en doet afbreuk aan de rechtstaat.”

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Politiegeweld in Nederland is wereldnieuws, VN en ECIPS willen onderzoek en opheldering”

  1. Het geweld dat gebruikt wordt tegen vreedzame burgers die, met recht, protesteren tegen de malafide overheden zou zich beter richten tegen deze overheden, dan zou dat geweld te rechtvaardigen zijn en zouden diegenen die de klappen meer dan verdienen ze ook krijgen.

Trending

%d bloggers liken dit: